Astfel, având în vedere faptul că atât Jandarmeria Maramureş cât şi Colegiul Economic poartă ca denumiri onorifice numele de „Pintea Viteazul”, au hotărât ca relaţiile de colaborare să fie întărite prin semnarea unui protocol de către şefii instituţiei, domnul colonel Ioan Hossu şi doamna profesor Trif Georgeta Irina. La activitate a fost invitată să se alăture şi Primăria Oraşului Cavnic, reprezentată de domnul primar Dragoş Alexandru, care a asigurat că va susţine activităţile desfăşurate în colaborare între cele două instituţii.

După semnarea protocolului la care au luat parte elevii colegiului cât şi a şcolii din oraş, cadrele Jandarmerie Maramureş prezente la activitate le-au prezentat elevilor principalele atribuţii precum şi oferta educaţională pentru anul 2014.

Jandarmeria Maramureş desfăşoară în această perioadă o campanie de informare, propunându-şi să îşi exprime interesul Jandarmeriei faţă de cunoaşterea problemelor reale ale societăţii, dar şi intenţia de a-şi adapta procedurile de acţiune în funcţie de acestea. Modalitatea practică prin care se va încerca atingerea scopului campaniei este organizarea unor sesiuni de comunicări, pe timpul cărora reprezentanţii Jandarmeriei Maramureş vor aborda subiecte legate atât de prevenirea şi combaterea violenţei pe timpul manifestărilor publice, cât şi cu privire la necesitatea respectării legislaţiei în vigoare şi a drepturilor omului şi libertăţilor cetăţeneşti.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și