Potrivit unui comunicat remis marți AGERPRES de Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (COTAR), protocolul a fost semnat în data de 22 decembrie 2015 și prevede limitarea creșterii RCA la maximum 50% față de iunie 2015.

„În cazul în care se va dovedi că întâlnirea din 22 decembrie 2015 a fost doar o încercare de inducere în eroare a transportatorilor, pentru a se obține încetarea protestelor. Pe lângă acțiunile noastre viitoare, vom deschide o acțiune în instanță împotriva ASF, care încalcă mai multe legi internaționale”, se spune în comunicat.

Potrivit COTAR, la întâlnire au participat reprezentanți de la Ministerul Finanțelor, Consiliului Concurenței și președintele ASF, Mișu Negrițoiu.

„Conform protocolului pe care reprezentanții autorităților și l-au asumat, până la sfârșitul anului trecut trebuia să se facă modificările pentru normele RCA, în sensul celor discutate, lucru care nu s-a întâmplat, iar firmele de asigurare au crescut deja valoarea polițelor RCA mai mult decât s-a negociat. Protocolul de înțelegere prevedea și excluderea Cărții Verzi de la calculul daunalității, pentru transportul local de persoane”, se mai spune în comunicat.

Transportatorii atrag atenția asupra faptului că românii nu vor putea suporta o creștere a prețului poliței RCA cu până la 400%, care ar ajunge la valori mai mari decât ale autoturismelor pentru care este plătită asigurarea, iar firmele de transport sunt amenințate cu falimentul, din cauza deciziilor politice.

„Toate acțiunile recente ale autorităților sunt făcute în defavoarea actorilor de pe această piață internă”, se mai spune în comunicat.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet