INGREDIENTE:

Pentru friptura de pui:
1 pui
1 lingura cu varf vegeta
1 lingura cu varf boia dulce de ardei
Piper dupa gust
2 linguri miere
Ulei

Pentru sosul de gutui:
3 gutui mari
1 litru apa
10 linguri zahar tos
1 lingurita sare
5 linguri ulei
5 linguri faina

Mod de preparare:
Luam puiul, il curatam si il spalam, il taiem bucati si il punem intr-un castron. Condimentam puiul cu vegeta, boia dulce de ardei si piper, adaugam si putin ulei si incepem sa-l framantam cu mana astfel incat sa imbalsamam fiecare bucata de pui cu ingredientele adaugate.

Intr-o tava punem ulei cat sa ungem tava.

Punem bucatile de pui in tava si punem tava in cuptor pentru 30 minute.

Dupa 30 minute scoatem tava din cuptor, intoarcem bucatile de carne de pui pe cealalta parte si le ungem cu miere, dupa care bagam tava din nou la cuptor pentru inca 10 minute. Dupa 10 minute intoarcem din nou bucatelele de pui, le ungem si pe cealalta parte cu miere si le lasam inca 10 minute, dupa care scoatem friptura din cuptor.

Spalam gutuile, le curatam de coaja, le indepartam cotoarele si le taiem feliute. Intr-o tigaie punem ulei, il lasam la incins si adaugam feliutele de gutui astfel incat sa nu se suprapuna. Lasam feliutele la prajit pana se rumenesc, atat pe o parte cat si pe cealalta ÔÇô ATENTIE sa nu le ardeti. Dupa ce s-au prajit, le punem intr-un strecurator la scurs.Intr-un castron punem 1l apa, adaugam 10 linguri de zahar si 1 lingurita sare.Luam o cratita, punem in ea 5 linguri de ulei la incins.Adaugam 5 linguri de faina si amestecam intruna pana se rumeneste putin.Adaugam apa in care am pus zaharul si sarea si amestecam din nou fara incetare, pana ce sosul incepe sa se lege, devenind cremos.

Adaugam apoi feliutele prajite de gutui si amestecam usor. Mai lasam totul pe foc 3 minute. Se poate adauga si putina zeama de lamiae daca preferati putin acrisor. Sosul este delicious alaturi de friptura de pui cu miere de mai sus.

Pentru reteta in imagini accesati gourmandine.ro sau dati click pe SURSA articolului.

Citește și

loading...