Meciul, de o intensitate notabil─â, ├«n pofida scorului deta┼čat, a demonstrat superioritatea, ├«n primul r├ónd tehnic─â ┼či mental─â, a fostului nr. 1 mondial, pe cale de a reveni pe aceast─â pozi┼úie. Rafael Nadal a devenit, a┼čadar, primul juc─âtor din istorie cu 8 succese ├«n acela┼či turneu de Mare ┼×lem. El ├«i dep─â┼če┼čte, astfel, pe americanul Peter Sampras ┼či pe elve┼úianul Roger Federer, care au c├óte 7 victorii, dar la Wimbledon.
Finala, marcat─â de dou─â incidente (un protest ├«mpotriva c─âs─âtoriilor ├«ntre persoane de acela┼či sex ┼či un altul, nu se ┼čtie pentru ce, ├«n care un personaj mascat, pe jum─âtate gol, a aruncat o fumigen─â ├«n gura vestiarului juc─âtorilor), a durat 2 ore ┼či 17 minute.
La 27 de ani, Nadal ob┼úine astfel a 59-a victorie, un nou record, pe zgura din capitala Fran┼úei, din 60 de meciuri disputate, un alt record. Oricum, spaniolul are de la ├«nceputul anului 7 turnee c├ó┼čtigate, din cele 9 disputate, ├«n celelalte dou─â ajung├ónd, totu┼či, ├«n final─â. Trofeul de la Roland Garros a fost ├«nm├ónat ├«nving─âtorului de regele sprintului mondial, atletul jamaican Usain Bolt.
Tot duminic─â s-a disputat finala la dublu feminin, c├ó┼čtigat─â de rusoaicele Ekaterina Makarova ┼či Elena Vesnina, care au dispus ├«n final─â de cuplul italian Sara Errani/Roberta Vinci, cu 7-5, 6-2.

Citește și

loading...