Decizia a fost luată cu o largă majoritate, înregistrându-se și patru voturi împotrivă și o abținere.

De asemenea, CNC l-a validat sâmbătă și pe Cristian Bușoi ca secretar general interimar al PNL, tot cu majoritate, fiind exprimate și cinci voturi împotrivă și patru abțineri.

Raluca Turcan a declarat că președintele Klaus Iohannis este și va fi partenerul PNL.

"Trebuie să întărim acest parteneriat, pentru că președintele Klaus Iohannis a fost în prima linie ca principal apărător al statului de drept și al parcursului european al României", a spus Raluca Turcan, la CNC al PNL, care se desfășoară la Parlament.

Ea a susținut că "PNL trece acum printr-o perioadă dificilă, complicată chiar".

"Dacă mă uit la imaginile din campania electorală sunt încrezătoare că vom regăsi în PNL o echipă, forță, credibilitate și prietenie, respectul reciproc, lucruri pe care se pare că unii dintre noi le-am pierdut. Dacă suntem uniți putem să dobândim un sprijin real din partea celor care se uită la PNL", a afirmat Raluca Turcan.

Liderul liberalilor a menționat că PNL a suferit o "înfrângere usturătoare" la alegerile parlamentare.

"Avem resurse, energie, credință, oameni valoroși, depinde de noi cum ne vom uni", a adăugat Turcan.

Potrivit liderului liberal, la alegerile parlamentare cauza majoră a pierderii competiției a fost "mesajul incoerent și lipsit de consistență" față de cei care doreau să voteze PNL.

"Trebuia să îi lovim în moalele capului pe PSD-iști", a afirmat Turcan, adăugând că PSD "torpilează" în fiecare zi mediul de afaceri.

Președintele interimar al PNL a precizat că propunerea pentru alegerea președintelui formațiunii de către toți membrii de partid nu a trecut de Biroul Politic Național, dar a arătat că a susținut ca viitorul Congres să fie cât mai cuprinzător.

"Deciziile majore și suverane pentru PNL vor fi luate la baza dvs, cu fiecare dintre dvs, într-o Convenție care să adune cât mai mulți oameni. (...) Votul la Convenție va fi votul pentru a-i sancționa pe cei care nu au performat și să îi alegeți pe cei buni. Convenția va fi judecătorul suprem", a susținut Turcan.

În opinia sa, trei teme trebuie să capete consistență înainte de Convenție, respectiv sprijinirea mediului de afaceri și atragerea și crearea de investiții, educație prin calitate și repararea sistemului de sănătate.

La reuniunea Consiliului Național de Coordonare al PNL sunt prezenți 900 de delegați.


Preluare: AGERPRES

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și