Sorina Pintea este acuzată de procurorii DNA de luare de mită. Dosarul a fost înregistrat la Tribunalul București pe 30 aprilie 2020. „Solutia pe scurt: În baza art. 47 alin. 3 Cod proc.pen. admite excepţia de necompetenţă teritorială a T. B. Secţia I Penală. În baza art. 346 alin. 6 Cod proc.pen. rap. la art. 50 Cod proc.pen. declină competenţa de soluţionare a cauzei în favoarea Tribunalului Maramureş, Judeţul Maramureş. În baza art. 275 alin. 3 Cod proc.pen. cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, azi, 02.12.2020”, precizează Tribunalul București.


Trebuie spus că inițial Tribunalul București decisese în 24 noiembrie amânarea pronunțării asupra excepției necompetenței teritoriale a instanței pentru data de 02.12.2020. Același Tribunal București, la începutul lunii noiembrie a acestui an a respins ca „inadmisibilă cererea de sesizare a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene formulată de inculpata PINTEA SORINA prin avocat ales. Definitivă. Pronunţată în camera de consiliu, astăzi, 12.11.2020„. De remarcat faptul că în acest dosar au existat peste 10 termene de judecată până acum.

Vă reamintim că în rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut faptul că „în perioada noiembrie 2019 – 28 februarie 2020, inculpata Pintea Sorina, în calitatea menționată mai sus, ar fi pretins și primit, printr-un intermediar, de la reprezentanții unei societăți comerciale, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro (la 20 decembrie 2019) și 120.000 lei (la 28 februarie 2020), care nu i s-ar fi cuvenit, reprezentând un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică ce avea ca obiect „proiectarea și execuția lucrărilor de amenajare bloc operator-sala de chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente din Spitalul Judetean de Urgență «Dr. Constantin Opriș» Baia Mare”, încheiat în anul 2019 de unitatea spitalicească cu societatea comercială.

Concret, inculpata ar fi primit banii respectivi în incinta unității medicale pe care o conducea, în legătură cu îndeplinirea unor acte ce intrau în atribuțiile sale de serviciu ca manager și ordonator de credite. În data de 28 februarie 2020, după primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc în biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante. În cauză s-a instituit măsura sechestrului asiguratoriu asupra a două terenuri ce aparțin inculpatei”.

La finele lunii aprilie dosarul fostului manager al Spitalului Județean era trimis spre judecare Tribunalului București iar acum dosarul se întoarce la instanțele de judecată din Maramureș.


Preluare: axanews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și