Autoritățile au constatat că, în luna martie, care a fost jumătate în zodia carantinei, rata criminalității a scăzut, cu două excepții - violența domestică, unde s-au înregistrat mai multe sesizări decât în aceeași perioadă din 2019, și ultrajul, unde au fost de două ori mai multe cazuri.

Datele Poliției Române arată că în martie anul acesta numărul infracțiunilor sesizate a fost cu 14,6% mai mic față de valorile înregistrate în aceeași perioadă a anului trecut.

O scădere importantă e contabilizată în privința furturilor - aproape 20%, procent înregistrat și în cazul tâlhăriilor.

Scăderi sunt și la infracțiunile cu violență. Au fost cu 9% mai puține fapte de lovire, la infracțiunile stradale s-au înregistrat cu aproape 27% mai puține cazuri, iar în privința tentativelor de omor scăderea este de o treime raportat la martie anul trecut.

Cea mai importantă scădere este în privința accidentelor rutiere - cu 31% mai puține, explicația fiind restricționarea libertății de mișcare, combinată cu numărul crescut de filtre mixte.

Excepția de la regula criminalității în scădere este în privința violenței în familie. Au fost înregistrate cu 2,3% mai multe sesizări din partea femeilor care au reclamat că sunt agresate de partenerii de viață sau că aceștia îi agresează pe copii.

O creștere este constatată și în privința ordinelor de protecție provizorie emise de polițiști luna trecută, însă în instanțe au ajuns sensibil mai puține solicitări.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet