Iordania a anulat un summit pe care urma să îl găzduiască miercuri la Amman cu preşedintele american Joe Biden şi cu liderii egiptean şi palestinian pentru a discuta despre Gaza, a anunţat ministrul de externe Ayman Safadi.

Purtătorul de cuvânt al Casei Albe pentru Securitate Internă, John Kirby, a declarat că anularea deplasării lui Joe Biden în Iordania pentru discuţii privind deschiderea unui coridor umanitar în Gaza a fost o decizie de consens, după ce preşedintele palestinian, Mahmoud Abbas, a spus foarte clar, în mod de înţeles, că vrea să se întoarcă acasă pentru trei zile de doliu.

Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite este pregătit să discute despre atacul cu rachete asupra unui spital din Fâşia Gaza în cadrul unei reuniuni de urgenţă miercuri.

Emiratele Arabe Unite şi Rusia au cerut marţi o reuniune de urgenţă a celui mai puternic organism al ONU miercuri dimineaţă la New York, au declarat surse diplomatice pentru agenţia DPA.

Brazilia, care conduce în prezent organismul, a confirmat de asemenea că Consiliul urmează să voteze proiectul său de rezoluţie la reuniune.

SUA au autorizat marţi plecarea personalului său neesenţial, precum şi a familiilor de la ambasada lor din Beirut în contextul deteriorării condiţiilor de securitate în Liban pe fondul războiului între Israel şi gruparea islamistă palestiniană Hamas, relatează France Presse.

În acelaşi timp, SUA au ridicat de la 3 la 4 (cel mai mare) nivelul lor de alertă privind recomandarea de călătorie, cerându-le tuturor cetăţenilor americani să nu călătorească în Liban.


Preluare: AGERPRES

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News
Patch-uri Custom Constan?a

Citește și