Procurori ai parchetului de pe lângă Parchetului de pe lângă Judecătoria Sighetu Marmaţiei au dispus, la data de 08.08.2019, trimiterea în judecată, în stare de arest la domiciliu, a inculpatului F.I. pentru săvârşirea, în stare de recidivă, a opt infracţiuni de conducere a unui vehicul fără permis de conducere, prev. de art. 335 alin. 1 Cod penal, a patru infracţiuni de conducere a unui vehicul sub influenţa alcoolului, prev. de art. 336 alin. 1 Cod penal, a două infracţiunii de conducere a unui vehicul neînmatriculat, prev. de art. 334, alin. 1 şi alin. 2 Cod penal. Prin acelaşi rechizitoriu a fost trimis în judecată şi inculpatul B.S.I. pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, prev. de art. 335, alin. 3 din Codul penal, cu aplicarea art. 38, alin. 1 şi 2 din Codul penal.

Anterior, faţă de inculpatul F.I. a fost dispusă, de către organele de cercetare penală, măsura reţinerii pentru 24 de ore, iar la data 19.07.2019, judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Judecătoriei Sighetu Marmaţiei a dispus luarea, faţă de inculpat, a măsurii preventive a arestului la domiciliu pentru o durată de 30 de zile.

În fapt, s-a reţinut că inculpatul F.I., în perioada 19.05.2018-17.07.2019, fără să deţină permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, a fost surprins, de opt ori, conducând diferite autoturisme pe drumurile publice, totodată de patru ori inculpatul se afla şi sub influenţa băuturilor alcoolice, iar în data de 27.01.2019 a condus pe drumurile publice un vehicul neînmatriculat şi cu număr fals de înmatriculare. Inculpatul B.S.I., în data de 17.07.2019, i-a încredinţat inculpatului F.I. un autovehicul spre a-l conduce deşi ştia că acesta din urmă nu deţine permis de conducere şi se află sub influenţa alcoolului.

Menţionăm că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codul de procedură penală, finalizarea anchetei penale şi trimiterea rechizitoriului la instanţă pentru judecare, situaţie care nu poate să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și