Relatam în cadrul unui alt articol despre acţiunile „teroriste” de la Valea Vişeului. În luna iulie, un alt grav eveniment a avut loc la Rona de Sus. O grenadă de război a fost aruncată de necunoscuţi în curtea unei localnice şi a explodat. Din fericirem nu s-au înregistrat victime. Persoana vizată a refuzat să dea detalii anchetatorilor. Şi de această dată, autorităţile au preferat să păstreze tăcerea asupra acestui grav incident, de parcă nu s-ar fi întâmplat nimic.

„Am auzit şi eu de acest grav incident. Mie nu mi s-a spus nimic. Mi se pare incorect modul în care înţeleg să comunice cu administraţia locală cei de la MAI în cazul unor asemenea grave evenimente. Şi mie mi s-a dat foc la o cabană. Aştept ca toţi cei abilitaţi să ia măsuri ca aşa ceva să nu se mai întâmple, iar cei care au asemenea preocupări să fie descoperiţi şi să suporte rigorile legii", a spus Ioan Romaniuc, primarul din Rona de Sus.

Cum se ajunge în situaţia ca grenade să explodeze în curţile maramureşenilor rămâne o întrebare la care se aşteaptă un răspuns.

Autorităţile confirmă ancheta

Reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş confirmă incidentul şi spun că s-a demarat o anchetă în acest caz. „La nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş, sunt efectuate cercetări într-un dosar penal, aflat sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, care are ca obiect explozia ce a avut loc în cursul lunii iulie a acestui an, în curtea unui imobil din localitatea Rona de Sus, judeţul Maramureş. În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunilor de nerespectare a regimului materiilor explozive şi distrugere, fapte prevăzute de art. 346, alin. 1 şi art. 253, alin. 4 din Codul Penal. În cursul acestui an, în judeţul Maramureş, nu au fost înregistrate cazuri similare”, au răspuns reprezentanţii IPJ Maramureş.

Citește și