Fost ministru al Transporturilor, liberalul ieșean Relu Fenechiu s-a aflat în detenție la Penitenciarul Vaslui pentru a-și ispăși o condamnare de 5 ani și 6 luni de închisoare. Din pedeapsă Fenechiu a executat trei ani, șase luni și opt zile, respectiv 1.195 zile închisoare, 203 zile fiind considerate ca executate ca urmare a muncii prestate, 83 de zile dintre acestea fiind activități lucrative la clubul unității și 120 de zile ca urmare a elaborării de lucrări și articole științifice.

Fostul ministru al Transporturilor a fost condamnat definitiv în dosarul "Transformatorul" în luna ianuarie a anului 2014, după ce a fost trimis în judecată de procurorii DNA în iunie 2012, fiind acuzat că în perioada 2002 — 2005, prin firmele sale, a vândut transformatoare și întrerupătoare uzate și vechi la prețuri de produse noi către Sucursala de Întreținere si Servicii Energetice Electrice Moldova, cu complicitatea fostei conduceri a instituției. Prejudiciul de 5,5 milioane de lei nu a fost recuperat până acum.

A doua condamnare, cea în dosarul "Siveco", s-a făcut după ce fostul ministru și-a recunoscut vinovăția într-un dosar în care era acuzat de DNA Ploiești de trafic de influență în formă continuată și spălare de bani.

În solicitarea de eliberare condiționată, Fenechiu a argumentat că a ispășit deja două treimi din pedeapsă, a scris două lucrări științifice pe timpul detenției și a avut o serie de invenții care au fost brevetate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și