"În cursul zilei de azi, 08.07.2017, inspectorii sanitari veterinari și pentru siguranța alimentelor, care activează în cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017, au verificat modul în care sunt respectate condițiile sanitare veterinare și pentru siguranța alimentelor privind producerea, prelucrarea, depozitarea, transportul și comercializarea produselor alimentare în unitățile aflate în zonele de interes turistic: Mamaia Nord, Mamaia Centru, Costinești și Mangalia", potrivit comunicatului.

În urma controalelor efectuate, inspectorii au constatat o serie de neconformități, respectiv: depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; comercializarea directă către consumatorul final a produselor alimentare fără respectarea condițiilor de igienă; etichetarea necorespunzătoare a produselor alimentare; nerespectarea normelor sanitare veterinare privind întreținerea spațiilor de prelucrare, depozitare și valorificare a produselor alimentare.

Astfel, au fost sancționate contravențional patru restaurante și două magazine alimentare, cu amenzi în valoare totală de 12.000 lei.

De asemenea, au fost confiscate și retrase de la comercializare patru kilograme de produse alimentare, improprii consumului uman, cantitate care a fost dirijată către o unitate de neutralizare.

Autoritatea Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) amintește că unitățile aflate în zonele de interes turistic sunt supravegheate și verificate permanent de către inspectorii sanitari veterinari din cadrul Comandamentului Sezon Estival 2017.

Citește și

loading...