Restricţiile de circulaţie vor fi aplicabile unui număr de 7 drumuri judeţene, respectiv 182 C Copalnic Mănăştur-Coaş (varianta ocolitoare fiind Remetea – Baia Mare – Copalnic), DJ 183 Firiza-Izvoare (varianta ocolitoare fiind Izvoare-Mara), DJ 188 Bogdan-Vodă-Vişeu de Jos, în acest caz varianta ocolitoare fiind Bogdan-Vodă- Săcel-Vişeu de Jos. Tot restricţii de circulaţie vor fi şi pe DJ 184 A, din Coltău până la intersecţia cu DN 1C Finteuşul Mic, în acest caz şoferii putând folosi traseul Cătălina – Baia Mare – Satulung. Şi pe DJ 193 E Fărcaşa – limită judeţ Satu Mare vor exista restricţii de circulaţie pentru maşinile cu tonaj mai mare de 22 de tone.

Pentru vehiculele rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 16 tone vor intra în vigoare restricţii de circulaţie pe DJ 184 Baia Sprie-Cavnic şi DJ 109F Ocna Şugatag-Cavnic. Intervalul orar pentru care se aplică aceste restricţii este 0:00-24:00.

Consiliul judeţean Maramureş a dat şi explicaţii pentru necesitatea acestor restricţii de circulaţie, unul din motive fiind acela că pe aceste sectoare de drum sezonul de iarnă determină o intensificare a deplasărilor auto mai ales în scop turistic către pârtiile de schi. Un alt motiv este degradarea accentuată a acestor porţiuni de drum ca urmare a îmbrăcămintei bituminoase uşoare într-un singur strat.

Restricţiile de circulaţie sunt valabile în perioada 15 octombrie 2013-15 aprilie 2014.

Echipa de consilieri Pro Romania Sighetu Marmatiei

Echipa de consilieri Pro Romania Sighetu Marmatiei

Citește și

loading...