Ingrediente:

10 oua
1 ou crud pt. maioneza
ulei pt. maioneza
un pate de ficat de porc sau pasare 200 g (de buna calitate)
sare, piper dupa gust
pasta gulyas (sau de ardei) pt ornat

Pasul 1. Se fierb ouale tari si se lasa la racit in apa rece. Pana cand ouale se racesc, preparam maioneza dupa metoda clasica. Adica separam galbenusul de albus. Albusul il pastram pentru alte retete sau il aruncam daca nu avem nevoie de el. La galbenus adaugam o lingurita de mustar, apoi cate putin ulei in timp ce mixam cu mixerul sau robotul de bcuatarie.

Pasul 2. Continuam sa mixam si sa adaugam cate putin ulei pana cand obtinem cantitatea dorita. In acest caz, aproximativ 200 de ml de maioneza. Nu uitati ca la final sa adaugati sare dupa gust in maioneza.

Pasul 3. Taiem ouale fierte in doua si scoaltem galbenusurile. Asezam jumatatile de ou pe o farfurie. Galbenusurile le mixam cu pateul si 2 linguri de maioneza. Condimentati amestecul cu sare si piper dupa gust. Este posibil sa nu mai fie nevoie sa adaugati sare, in functie de cat de sarat este pateul.

Pasul 4. Umpleti jumatatile de ou cu acest amestec si apoi ornati cu maioneza. Maioneza se poate aseza si sub ouale umplute, ca sos. In acest caz puteti sa o subtiati cu o lingura de smantana. Ornati cu verdeata sau cu pasta de ardei.