Dacă ați fiert prea multe ouă pentru masa de Paște sau ați rămas fără vopsea, nu uitați că tot timpul aveți opțiunea de a face ouă umplute. Aveți nevoie de doar 30 de minute să preparați o rețetă absolut delicioasă.

Ponturi pentru cele mai bune ouă umplute

Ingrediente (pentru 12 porții):

- 6 ouă mari;
- 2 și ½ linguri de maioneză;
- 2 lingurițe de muștar;
- sare;
- piper negru măcinat;
- paprika;
- pătrunjel tocat mărunt.

Mod de preparare:

Fierbeți ouăle într-o oală, la foc mare. De îndată ce apa dă în clocot, luați oala de pe foc, acoperiți-o, și lăsați-o deoparte timp de 15 minute. Între timp, pregătiți un bol mare cu apă și gheață.

Scoateți ouăle din apă, ciocniți-le puțin de blat, cât să li se crape cojile ușor, și puneți-le în bolul cu gheață timp de cel puțin 1 minut. După ce le-ați scos din apa rece, decojiți-le.

Tăiați ouăle pe jumătate și scoateți gălbenușurile din ele.

Păstrați toate gălbenușurile într-un bol separat, iar la final pisați-le cu o furculiță. Amestecați cu 2 linguri de maioneză și cu muștar, până obțineți o pastă fină. Dacă nu vi se pare suficient de cremoasă, adăugați treptat mai multă maioneză.

Asezonați totul cu sare și piper.

Folosiți o spatulă pentru a transfera umplutura într-o pungă de plastic sau într-un posh. Dacă folosiți o pungă de plastic, puteți să o tăiați la un capăt cu foarfeca.

Umpleți fiecare jumătate de ou cu pasta obținută. Presărați deasupra lor paprika și pătrunjel mărunțit.

Ponturi:

- puteți fierbe ouăle cu o zi înainte și să le țineți la frigider.
- ouăle umplute rămase la masa de Paște pot fi păstrate în frigider până la 3-4 zile.
- puteți adăuga orice ingrediente vă plac în umplutură: bacon, brânză maturată, nuci, pește la conserva etc.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet