Simona Halep, locul 3 WTA, a învins-o, joi, cu scorul de 6-4, 5-7, 6-3, pe poloneza Magda Linette, locul 87 WTA, calificându-se în turul al treilea al French Open. Simona Halep putea pune capăt meciului în două seturi, dar a ratat trei mingi de a încheia mai repede partida. Şi în decisiv, deţinătoarea trofeului se putea impune mai uşor, după ce a condus cu 5-1.

Un meci incomod pentru Simona Halep

Simona Halep a fost nevoită să transpire din greu cu Magda Linette, o jucătoare care a etalat o evoluţie peste locul ei din clasament. Sportiva română a căutat agresivitatea de la prima minge, dar a jucat cu fluctuaţii, cu lipsă de inspiraţie pe alocuri şi a irosit numeroase momente de desprindere mai rapidă şi mai clară. Serviciul ei a fost sub nivelul arătat în ultima vreme, mai ales în primul set, când adversara a profitat de acest lucru. Per total, o evoluţie parcă mai slabă a numărului 3 mondial decât în primul tur, disputat cu Ajla Tomljanovic, comentează Adrian Petculescu de la News.ro.

Magda Linette a mizat pe o carte de totul sau nimic, a dat tare, a jucat pe margini, a riscat aproape la fiecare minge şi s-a apărat cu o mare risipă de energie. Jocul ei curajos a fost răsplătit cu mingi care au şters marginile terenului şi cu multe puncte direct câştigătoare. Totuşi, această foarte bună evoluţie nu a ascuns total unele deficienţe din jocul polonezei, însă entuziasmul şi dârzenia au ţinut-o în meci.

Magda Linette şi-a pierdut agresivitatea în decisiv, o dată cu resursele fizice. Deşi nu a renunţat niciun moment la luptă, ea nu a mai avut precizie şi forţă în lovituri, astfel că jucătoarea mai experimentată, mai bogată în bagaj tehnic, mai rezistentă şi mai rodată în astfel de meciuri s-a calificat în turul al treilea.

Însă consumul de energie în aceste prime două tururi, în care a întâlnit sportive destul de slab clasate, nu o pune într-o poziţie avantajoasă pe Simona Halep în drumul ei către apărarea titlului de anul trecut.

Citește mai mult pe Digi24.ro

Citește și

loading...