Niciodată un turneu final al CM nu a fost găzduit de o ţară din Balcani. Iugoslavia, care s-a destrămat în 1991, a organizat Campionatul European din 1976.

“Cred că merită să discutăm propunerea premierului grec Alexis Tsipras”, a spus Borissov într-o conferinţă de presă prilejuită de o reuniune România-Bulgaria-Grecia-Serbia, la Varna.

Premierul grec a spus că cele patru naţiuni vor discuta despre posibilitatea de a candida pentru organizarea unui eveniment sportiv important în următorii zece ani.

“Aşa cum Bulgaria şi Italia au găzduit Campionatul Mondial de volei, cele patru ţări – Serbia, Grecia, România şi Bulgaria – pot candida pentru a găzdui CM de fotbal din 2030” - Boyko Borissov

Federaţia engleză a anunţat deja că plănuieşte să analizeze posibilitatea de a candida alături de Irlanda de Nord, Scoţia şi Ţara Galilor pentru turneul din 2030. Şi federaţia irlandeză a anunţat că se va alătura acestor naţiuni în analizarea unei potenţiale candidaturi.

Şi-au anunţat deja candidatura comună Argentina, Uruguay şi Paraguay.

De asemenea, şi Maroc a anunţat că va candida pentru găzduirea CM din 2030, iar Algeria şi Tunisia i s-ar putea alătura.

Ediţia din 2026 a Cupei Mondiale va fi găzduită de SUA, Mexic şi Canada.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și