Aflat la Vilnius pentru a participa la reuniunea informală a miniştrilor transporturilor din Uniunea Europeană, Papazov a avut o convorbire cu omologul său român Ramona Mănescu.

"Cu dna Mănescu am discutat în special despre calea navigabilă pe Dunăre şi despre o iniţiativă comună cu privire la această rută", a afirmat oficialul. Iniţiativa prevede în special îmbunătăţirea căi navigabile în zona insulei Batin, o zonă critică pentru navigaţie când cotele apei scad.

Sofia şi Bucureştiul vor solicita ca această iniţativă să fie inclusă în Instrumentul Connecting Europe în următoarea perioadă de programare financiară multianuală (2014-2020). Proiectul va fi discutat la o întâlnire bilaterală la Ruse, iar data acestei întâlniri va fi stabilită săptămâna viitoare, a precizat Papazov.

Cei doi miniştri au mai discutat şi despre podul Calafat-Vidin. Datele statistice despre traficul pe acest pod în primele luni ale exploatării sunt foarte bune şi depăşesc semnificativ aşteptările, a adăugat oficialul bulgar.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și