Primarul Vasile Mârza a detaliat, pentru AxaNews.ro, ce s-a făcut şi ce urmează în perioada următoare. “Am încheiat lucrările de extindere a reţelei de canalizare. Acestea au vizat doi kilometri de reţea. În prezent, ne mândrim că aceasta este perfect funcţională. Înainte de a intra în iarnă, pregătim o serie de străzi secundare pentru asfaltare, cu precădere în zona Branău, 18 străzi. Asfaltările sunt în baza unui proiect prin PNDL 2”, a explicat, pentru AxaNews.ro, Vasile Mârza.

# Un centru multifuncţional în Sâlţa

Un alt proiect proaspăt finalizat este cel al Centrului Multifuncţional din satul Sâlţa. “Aici avem o sală de grădiniţă, un cabinet medical, o sală multifuncţională de festivităţi, la care se adaugă bucătărie şi grupuri sanitare”, a explicat Vasile Mârza.

Autorităţile doresc ca acest centru să devină un centru de zi pentru persoanele vârstnice. “Pregătim accesarea de fonduri europene, pentru dotare, amenajări şi aparatură de fizioterapie. În plus, vârstnicii vor avea posibilitatea de a comunica pe Internet cu copiii plecaţi în străinătate”, a detaliat primarul din Rozavlea.

# Străzi reparate în mai multe zone

Recent, a fost finalizat şi un proiect de amenajare de albie şi podeţe pe Valea Satului. Lucrările au fost suportate exclusiv din bugetul local. Zona vizată este cunoscută drept “Vancicău”. “Au fost reparate străzi locale, precum Terti, Fundu Sălţii, respectiv Şesu din Sus”, a explicat primarul localităţii.

Aproape de finalizare este şi proiectul de reabilitare a iluminatului public, realizat prin PNDL 2. Acesta are o valoare de 540.000 de lei şi înseamnă înlocuirea corpurilor de iluminat cu unele moderne, cu LED-uri.

# Un joc cu ceteră şi iluminat de sărbători

În perioada următoare, atenţia se îndreaptă către Centenar şi sărbătorile de iarnă. “În data de 1 Decembrie, vom pregăti un eveniment local. Vom organiza un concert axat pe cântece patriotice, susţinut de Ansamblul Folcloric „Roza-Rozalina”. În plus, vom avea o sesiune de comunicări pe tema contribuţiei pe care au avut-o rozăvlenii la Marea Unirii şi sacrificiul acestora în primul război mondial”, a spus primarul comunei.

În ceea ce priveşte sărbătorile de iarnă, va fi organizat un eveniment artistic inedit. “În a doua zi de Crăciun, în data de 26 decembrie, vom face un “Joc cu ceteră”, să ne veselim, în Casa de Cultură”, a precizat Vasile Mârza.

Magia sărbătorilor va fi adusă şi de iluminatul public stradal. “Vom face îmbunătăţiri şi completări faţă de cel de anul trecut. Luminile de sărbători vor fi montate atât pe drumul judeţean, cât şi pe străzile laterale”, a explicat Vasile Mârza.

Citește și

loading...