"În timpul zborului aeronavei Su-34 ale Forţelor Aerospaţiale deasupra oraşului Belgorod s-a produs o cădere anormală a muniţiei de aviaţie", a declarat Ministerul rus al Apărării.

Declaraţia preluată de agenţiile de presă ruse adaugă că incidentul a avut loc la ora locală 22:15 (19:15 GMT).

Avioanele ruseşti efectuează în mod regulat incursiuni peste Belgorod de la lansarea ofensivei în Ucraina, în februarie 2022.

Oficialii locali au raportat o explozie puternică în Belgorod joi seara, spunând că explozia a lăsat un crater în centrul oraşului şi a rănit două femei."A avut loc o explozie", a informat guvernatorul regiunii Belgorod, Viaceslav Gladkov, adăugând că explozia a produs un crater cu un diametru de 20 de metri într-o intersecţie din centrul oraşului.

Citând un bilanţ intermediar, Gladkov a spus că o femeie a fost spitalizată pentru o accidentare la cap, în timp ce o alta a fost tratată la faţa locului.

"Geamurile unui bloc de apartamente din apropiere au fost avariate, suflul exploziei a avariat mai multe maşini parcate şi a doborât stâlpi de electricitate", a adăugat el pe Telegram.

Guvernatorul Viaceslav Gladkov şi primarul Valentin Demidov au postat pe reţelele de socializare fotografii cu pagubele produse.

Regiunea rusă Belgorod, aflată în vecinătatea Ucrainei, este afectată în mod regulat de tiruri, mortale uneori, şi care sunt atribuite Ucrainei de către Moscova.

În ianuarie, Viaceslav Gladkov a declarat că 25 de persoane au fost ucise şi peste 90 au fost rănite în regiune de la începutul ofensivei. În octombrie 2022, un SU-34 s-a prăbuşit peste o clădire rezidenţială din oraşul Yeisk, în sudul Rusiei, aflat în apropierea graniţei cu Ucraina, ucigând 16 persoane, inclusiv mai mulţi copii. În iulie 2022, Gladkov a susţinut că explozii produse în apropierea centrului oraşului Belgorod au ucis cel puţin patru persoane şi au rănit alte patru. Armata rusă a susţinut apoi că a doborât trei rachete ucrainene care vizau oraşul.


Preluare: AGERPRES

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și