„Avem un anunț de făcut din partea PNL. Astăzi, președintele Organizației PNL Diaspora, domnul senator, Viorel Badea, a depus la Parchetul General, denunț penal împotriva ministrului Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu. Ceea ce s-a întâmplat la alegerile din 26 mai, duminică, este incalificabil și ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu, trebuie să răspundă penal pentru fapta cu premeditare săvârșită de acesta și de toți cei cu responsabilități în organizarea alegerilor în secțiile de votare din străinătate, faptă cu premeditare de împiedicare a exercitării dreptului de vot al cetățenilor români”, a declarat Ionel Dancă, într-o conferință de presă la sediul partidului.

Purtătorul de cuvânt al PNL a adăugat că Meleșcanu a comis „abuzuri cu premeditare”.

„Este o faptă cu premeditare la care am asistat duminică, atunci când mii de cetățeni români alungați din țară de această guvernare și de guvernările PSD din anii trecuți, români care și-au căutat un nivel de trai mai bun în alte țări și au vrut să schimbe România în bine, le-a fost interzis dreptul la vot într-un mod inimaginabil. Au fost abuzuri săvârșite cu premeditare, ceea ce constituie elementele unei infracțiuni penale care trebuie pedepsită. În denunțul penal depus astăzi (vineri - n.r.) la Parchetul General sunt evidențiate aceste fapte care demonstrează intenția autorului, respectiv, ministrul Afacerilor Externe, Teodor Meleșcanu și probele în susținerea acestei acuzații”, a explicat Dancă.

La rândul său senatorul PNL Viorel Badea a spus că au fost cazuri în care românii din diaspora au fost arestati la alegerile pentru PE.

Citește mai mult pe Digi24.ro

Citește și

loading...