Unul dintre cele mai vizitate locuri muntoase din judeţ este Pietrosul Rodnei, care are o altitudine de 2.303 m. Nu este uşor să ajungi acolo sus, pe vârf, dar efortul depus merită. Sezonul turistic pentru această zonă a Maramureşului s-a deschis oficial în aceste zile.

Daniel Timiş, şeful Salvamont Borşa a declarat că lunile iulie şi august sunt lunile de vârf ale sezonului turistic de vară. Numărul turiştilor care vor urca la Iezer este aşteptat să crească în perioada următoare, cu un maximum pe final de iulie, început de august. „Pe vârful Pietrosului avem un adăpost care va fi amenajat pentru cei care vor să se adăpostească de ploi, vânt sau ceaţă. Este un refugiu de supravieţuire şi nimic altceva. Mai avem acolo şi Casa Laborator, la care au acces numai rangerii şi cei care fac traseul respectiv. Dar sunt puţini, pentru că nu se cunoaşte bine acel traseu care pleacă din Moisei şi urc pe Izvorul Dragoş. Cei mai mulţi aleg traseul pe zona Borşa, că de aici pot merge la Cascada Cailor sau Ştiol”, a mai menţionat şeful Salvamont.

Turiştilor li se recomandă să nu se abată de la traseul marcat. Cei care se aventurează pe aceste trasee sunt sfătuiţi, de asemenea, să fie atenţi la vipere, să fie echipaţi cu bocanci în picioare şi cu tot ceea ce trebuie pentru a fi pregătiţi de ploaie, vânt sau ceaţă. Mai ales că vremea pe munte este schimbătoare de la ceas la ceas.

Citește și

loading...