„Cu această ultimă etapă, să spunem, Guvernul a finalizat restituirea în întregime a tot ceea ce înseamnă taxa auto și desigur cu cheltuielile, costurile aferente, mă refer la dobânzi și alte penalități pe care statul le-a suportat. Suma aferentă perioadei 2017-2019, suma totală restituită în această perioadă din fondul bugetului pentru mediu și în completare de la bugetul de stat a fost de 6,1 miliarde de lei, inclusiv dobânzile aferente.

Deci o sumă destul de importantă și o sumă care sau pentru care nu a fost estimată, să spunem, de la început în acest an la adevărata sa mărime, pentru că erau acele analize făcute pe fiecare dosar în parte depus pentru a se restitui această taxă auto. Deci cu alte cuvinte, se finalizează discuțiile legate de acest proces„, a explicat Eugen Teodorovici.

Pana in data de 14 august la nivel de Maramures a fost restituita suma de 119.917.864 lei, reprezentand taxe auto incasate, dobanzi si cheltuieli de judecata la un numar de 24.552 contribuabili, persoane fizice si juridice.

Administratia Finantelor Publice Maramures arata ca „actiunea de restituire a taxelor auto s-a incheiat la data de 30 iunie 2019, dupa aceasta data singurele taxe nerestituite fiind cele care au necesitat notificarea pentru clarificarea unor situatii precum conturi bancare eronate, contribuabili decedati pentru care este necesar certificat de mostenitor.

Citește și

loading...