Unele dintre cele mai frumoase datini și obiceiuri, transmise din generație în generație, care țin de cea mai mare sărbătoare a creștinătății, nu vor putea fi păstrate în acest an.

Deși contextul actual nu ne permite să participăm la slujba Învierii, nu trebuie să ne simțim deznădăjduiți și învinși.

Este de datoria noastră să îmbrăcăm încă o data haina de apărători ai autenticității Maramureșului și să conștientizăm că sacrificiile prezentului reprezintă biruința viitorului. Un viitor al sărbătorilor alături de cei dragi, în care credincioșii se vor putea reuni iar în rugăciune, în sfintele lăcașe.

Credința nu izvorăște din locuri și lucruri materiale, ci din sufletele noastre și nu poate fi pierdută decât atunci când noi alegem să renunțăm la ea.

Sunt convins că maramureșenii aleg să păstreze credința și speranța în suflete, respectând totodată măsurile de distanțare impuse de autorități.

Este momentul să ne dovedim vrednici de renumele de oameni de bine și să rămânem în casele noastre, atât pentru propria siguranță, cât și pentru a-i proteja pe cei din jur.

Să găsim în solitudine oportunitatea de a fi mai aproape de Dumnezeu, să îndreptăm un gând bun către eroii care duc din prima linie această grea încercare și să fim recunoscători pentru șansa de a contribui la reușita lor, prin acțiuni responsabile.

Astăzi alegem să primim simbolic Sfânta Lumină, altfel decât eram obișnuiți, pentru ca următoarele momente de sărbătoare să redevină prilej de reunire a familiilor și revedere a celor dragi.

Sărbători luminate, tuturor!

Gabriel Zetea, președintele Consiliului Județean Maramureș

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet