Jandarmii maramureşeni au constatat şi au luat măsurile impuse de normele legale în cazul a 10 sesizări privind tulburarea ordinii şi liniştii publice, pentru care au aplicat 8 amenzi contravenţionale şi 2 avertismente scrise, precum şi o amendă contravenţională pentru refuzul de a prezenta un document de legitimare la solicitarea îndreptăţită a organelor legii.

Echipajele de jandarmerie au intervenit în cazul a 3 sesizări privind consumul de băuturi alcoolice în locuri neamenajate în acest sens, pentru care au aplicat 2 amenzi contravenţionale şi un avertisment scris, iar pentru alertarea nejustificată a organelor de ordine, o persoană a fost sancţionată cu amendă contravenţională.

La sfârşitul acestei săptămâni, personalul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Maramureş aflat în misiuni, a intervenit pentru aplanarea a 8 situaţii conflictuale, aplicând în acest sens 6 amenzi contravenţionale şi 2 avertismente scrise.

De asemenea au mai fost aplicate sancţiuni contravenţionale pentru diferite situaţii de nerespectare a legislaţiei, respectiv: tulburarea ordinii şi liniştii publice prin ascultarea muzicii la o intensitate mărită, accesul câinelui de rasă periculoasă în public, fără a purta botniţă, adresarea de cuvinte jignitoare şi injurii, etc.

Cetăţenii pot solicita non-stop sprijinul jandarmilor maramureşeni în situaţia tulburării ordinii publice sau pot sesiza orice problemă, la numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112.

Citește și