Se pare că cei doi protagonişti ar fi consumat împreună băuturi alcoolice, după care s-ar fi certat. Pe fondul conflictului spontan, unul din ei a apucat la mână un corp contondent, o furcă cu două coarne, cu care l-a izbit pe celălalt. Imediat după teribilul gest, cuprins de remuşcări, ucigaşul le-a povestit părinţilor săi ce a făcut, iar apoi aceştia l-au căutat pe proprietarul stânei, căruia tânărul i s-a confesat, după care rudele agresorului au sunat la poliţie, pentru a semnala sângeroasa crimă. În momentul în care oamenii legii au ajuns la faţa locului, au găsit bărbatul zăcând la pământ fără suflare. Cel care a săvârşit crima a fost transportat la secţia de Psihiatrie a Spitalului Municipal Sighetu Marmaţiei pentru investigaţii de specialitate. Asta pentru a determina dacă a avut sau nu discernământ în momentul săvârşirii reprobabilei fapte.

Iniţial s-a zvonit faptul că victima ar fi fost decapitată, criminalul aruncându-i capul în cenuşă, însă criminaliştii neagă aceste informaţii. Aceştia susţin că victima a fost bătută cu un corp contondent de către agresor, după ce i-a aplicat şi câteva lovituri cu pumnii şi cu picioarele.

Nenorocirea s-a produs ieri după amiază, între orele 17.30 şi 19.00, la o stână din Săpânţa. Cei doi ciobani au dat pe gât mai multe păhărele de tărie şi în urma unor neînţelegeri mai vechi, între cei doi a izbucnit un scandal. Un cioban de 19 ani, furios pe colegul său de 56 de ani din Sighetu Marmaţiei l-a bătut cu pumnii şi cu picioarele după care i-a aplicat mai multe lovituri cu o furcă cu două carne, până ce acesta şi-a dat ultima suflare. În urma loviturilor, victima a suferit răni grave care i-au adus sfârşitul. O echipă de anchetatori formată de criminalişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Maramureş împreună cu un procuror de specialitate de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Maramureş s-au deplasat la faţa locului unde au început verificările pentru a se stabili în ce condiţii s-a produs nenorocirea. Aceştia l-au găsit pe agresor în apropierea stânei, afectat de grozăvia pe care a comis-o. Potrivit primului raport al anchetatorilor, victima a fost lovită cu un corp contondent - o furcă cu două coarne, lovitura fatală fiindu-i la nivelul capului. În urma necropsiei, specialiştii au stabilit că victima a suferit şi multiple leziuni interne, pe piept, spate şi abdomen. În plus, aceştia au stabilit ce a făcut agresorul după comiterea sângeroasei crime: speriat, a fugit acasă la părinţii săi şi le-a povestit cele întâmplate. Şocaţi de mărturisirea tânărului, aceştia l-au căutat pe proprietarul stânei după care au plecat împreună la locul tragediei. Acolo, l-au găsit pe cioban fără suflare. Un martor a rămas la stână, iar ceilalţi, împreună cu tânărul, au căutat o zonă cu semnal după care au alertat autorităţile prin 112.

Tânărul a fost ridicat de organele de poliţie şi dus la spitalul din Sighetu Marmaţiei - secţia Psihiatrie pentru ca specialiştii să stabilească dacă acesta a avut sau nu discernământ în momentul comiterii faptei. Trupul neînsufleţit al bărbatului a fost preluat de către specialiştii de la Medicină Legală şi transportat la morga spitalului din municipiul Sighetu Marmaţiei pentru efectuarea necropsiei care va stabili cu exactitate cauzele producerii decesului. Potrivit Codului Penal, tânărul riscă să stea după gratii 20 de ani pentru comiterea infracţiunii de omor. Dacă anchetatorii vor stabili că fapta se încadreză la omor calificat, acest lucru fiind determinat de leziunile suplimentare care i-ar fi putut provoca decesul victimei, identificate de specialişti, atunci pedeapsa ar putea fi şi mai mare.

Citește și