Adolescentul, în vârstă de 17 ani, urma să fie transportat până la destinaţie de doi cetăţeni ucraineni, aceştia fiind depistaţi de poliţiştii de frontieră în apropierea localităţii Săpânţa, după ce intraseră legal în România.

Cetăţenii ucraineni sunt cercetaţi pentru trafic de migranţi, iar cetăţeanul mongol a fost predat, în baza acordului de readmisie, autorităţilor ucrainene.

Ieri, 25 noiembrie a.c., în baza unor date deţinute la nivelul S.P.F. Sarasău - I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei, poliţiştii de frontieră au declanşat o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale pe raza jud. Maramureş.

Astfel, pe timpul acţiunii, în jurul orei 20.30, lucrători din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sarasău, jud. Maramureş, au observat o persoană de sex masculin care se deplasa de la frontiera de stat, către interiorul ţării, spre DN 19.

Lucrătorii noştri au procedat la identificarea persoanei în cauză, ocazie cu care s-a constatat că nu vorbeşte limba română, fapt pentru care s-a luat măsura conducerii acesteia la sediul Poliţiei de Frontieră, unde s-a constatat că este un cetăţean mongol, în vârstă de 17 ani, care a trecut ilegal frontiera din Ucraina, traversând râul Tisa.

Poliţiştii de frontieră au extins cercetările şi la scurt timp a fost identificat şi oprit în trafic, pe DN 19, în apropierea localităţii Săpânţa, un autoturism, marca BMW, înmatriculat în Lituania, în care se aflau doi cetăţeni ucraineni, bănuiţi a fi implicaţi în activitatea infracţională.

Din primele verificări, s-a constatat că cei doi cetăţeni ucraineni S. Nazariy, de 35 de ani şi S. Mykola, de 27 de ani, care au intrat legal în România, urmau să-l preia pe cetăţeanul mongol, cu scopul de a-l călăuzi şi transporta în Belgia, cu autoturismul în cauză.

Drept urmare, conform acordului de readmisie dintre Comunitatea Europeană şi Ucraina, cetăţeanul mongol a fost predat autorităţilor de frontieră ucrainene.

Poliţiştii de frontieră, sub coordonarea procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, îi cercetează pe cei doi cetăţeni ucraineni pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Citește și

Comentarii