Sărățele cu untură. În rândurile următoare, îți propunem o rețetă extrem de simplă de sărățele, care poate fi pregătită chiar și de cei complet lipsiți de veleități de bucătar. Sărățele cu untură sunt foarte, foarte fragede și gustoase, singurul risc fiind acela că nu te vei putea opri prea ușor din a le mânca.

Sărățele cu untură. Ingrediente necesare

800 g făină
100 ml lapte
300 g untură
cașcaval ras
100 g unt
3 gălbenușuri
50 ml smântână
drojdie
susan, mac, chimen
sare

Cum prepari delicioasele sărățele cu untură
Pentru început, cerne făina, apoi amestec-o cu untul, untura, o lingură de sare și 2 dinc ele 3 gălbenușuri. Adaugă laptele, drojdia și smântâna și frământă bine aluatul. Odată omogenizat totul, lasă aluatul la dospit timp de aproximativ o oră

După scurgerea timpului, întinde o foaie de grosimea unui deget și decupează sărățelele în formă dorită. Așază-le, apoi, într-o tavă acoperită cu hârtie de copt și unge-le cu gălbenuș de ou. Deasupra lor presară cașcavalul ras, mac, susan și chimen, apoi dă tava la cuptor, la foc mediu, pentru aproximativ jumătate de oră.

Pot fi servite abia după ce se răcesc.


Preluare: romaniatv.net

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și