Întreaga filială a PNL din județul Maramureș trece prin grave frământări ca urmare a plecării fostului președinte interimar Ovidiu Nemeș în vara anului trecut, imediat după alegerile locale, alegeri în urma cărora PNL a ieșit foarte șifonat la nivel de județ. Ovidiu Nemeș pur și simplu a dispărut din peisajul local, mutându-se în comuna Corbeanca, într-o vilă somptuoasă, uitând de „sighetenii mei” și de „maramureșenii mei”.

În urmă cu mai puțin de o lună, conducerea PNL de la nivel de județ a desființat Biroul local Sighet, demițând-o pe președinta interimară, Daniela Ivașcu. Decizia Biroului județean a fost desființată de către conducerea centrală a PNL, practic Daniela Ivașcu revenind în funcția de președinte interimar al partidului la nivel local. Alegerile interne în PNL au fost organizate de către o „comisie pentru alegeri” formată din membri PNL de la nivel de Baia Mare și Sighet.

Problemele au început în momentul în care pretendenții pentru funcțiile de conducere în PNL Sighet au început să se certe pe listele de membri ai partidului care au drept de vot. Alexandru Oros și Daniela Ivașcu aveau liste diferite ale membrilor cu drept de vot. Pe listele semnate de către Anișoara Mihali apăreau chiar și membri PNL decedați, mulți din aceeași familie etc.

Daniela Ivașcu a fost acuzată în schimb că în sală sunt oameni care nu ar fi membri de partid, moment în care aceștia au prezentat copii după adeziunea de membru de partid și copie după chitanțe prin care să arate că sunt cu cotizația la zi. Acestora li s-a spus că nu sunt bune seriile de pe chitanțe, fiind împiedicați să voteze. Mulți membri de partid au rămas cu un gust amar din cauza faptului că nu au fost lăsați să participe la vot, mai ales că vorbim de unii membri cu vechime în partid și care au fost activi în campaniile electorale și în alte acțiuni ale partidului.

Acesta a fost momentul în care lucrurile s-au precipitat, între cele două tabere pretendente la șefia PNL Sighet a început un scandal monstru, s-a lăsat cu vorbe grele și jigniri, mai mai că au fost de bătaie. Acesta a fost și momentul în care conducerea de la județ, în frunte cu Călin Bota, a luat decizia suspendării alegerilor din organizația Sighet pentru o dată ulterioară, fără a se comunica ziua.

„Nu este normal să convocăm o şedinţă a PNL, să ne alegem conducerea şi pe convocator să avem persoane decedate şi chiar pe preşedintele ALDE Sighetu Marmaţiei aşa cum am mai zis. Eu am prezentat situaţia în original, lista cu membri, însă actuala conducere a PNL nu vrea să îi recunoască pe aceştia”, a spus Daniela Oniţa-Ivaşcu, preşedinte al PNL Sighetu Marmaţiei.

Cel mai probabil că în PNL Sighet se va încerca organizarea de alegeri în cursul săptămânii viitoare. Poate că pe săptămâna viitoare membrii de bază vor veni cu bâte și topoare pentru a decide care sunt membrii care pot vota și cei care nu pot vota.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și