Oamenii reclamă faptul că preotul ar fi stabilit taxele de cult după propriul plac, iar cei care refuză să plătească riscă să rămână fără servicii religioase. Conform oamenilor, anul acesta, de exemplu, la Bobotează s-ar fi perceput taxe fixe. Cine nu şi-a permis nu ar fi beneficiat de servicii. La auzul acuzelor, reprezentanţii Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului au demarat o anchetă în acest caz.

“A venit la noi un grup de aproximativ 20 persoane din Budeşti care doresc schimbarea preotului din localitate. Au mai multe nemulţumiri. În primul rând, am înţeles că sunt probleme legate de modul în care s-a făcut alegerea Consiliului Parohial. În plus, oamenii îl acuză pe preot că a luat banii aferenţi taxei de cult fără a tăia chitanţă. Am luat act de sesizare, astfel că în perioada următoare va fi demarată o anchetă. S-a stabilit faptul că duminică, 26 ianuarie, protopopul de Sighet Vasile Pop se va deplasa la faţa locului pentru a vorbi cu oamenii şi pentru a stabili dacă majoritatea enoriaşilor au neînţelegeri cu preotul sau dacă nu e vorba decât de un grup mic de oameni. Schimbarea unui preot nu se face dacă un grup de oameni vine şi cere asta. Trebuie să existe motive bine întemeiate”, a precizat Cristian Ştefan, purtătorul de cuvânt al Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului.

Conform purtătorului de cuvânt al Episcopiei, astfel de evenimente se petrec frecvent atunci când au loc alegerile în consiliile parohiale. Atunci spiritele devin agitate, întrucât în unele parohii există diferenţe de opinie între preot şi enoriaşi în ceea ce priveşte componenţa forului. Se pare că acelaşi lucru s-a întâmplat şi acum, oamenii acuzându-l pe slujitorul Domnului că a fost părtinitor în numirea consilierilor.

Citește și