Solicitarea trimis─â de Guvernul Ponta c─âtre Comisia European─â, prin care se cere introducerea re╚Ťetei mititeilor pe lista re╚Ťetelor tradi╚Ťionale protejate, a st├órnit aten╚Ťia presei interna╚Ťionale.

Re╚Ťeta mititeilor rom├óne╚Öti, ├«n varianta actual─â, ar trebui interzis─â ├«ncep├ónd de la 1 iunie, potrivit unei directive europene.

Astfel, presa din Ungaria titreaz─â, pe portalul de ╚Ötiri index.hu: ÔÇŁRom├ónia ap─âr─â eroic micii de BruxellesÔÇŁ.

ÔÇŁMicii sunt c├órn─âciori asem─ân─âtori Cevapcici, dar mult mai gusto┼či tocmai datorit─â con┼úinutul ridicat de bicarbonat de sodiu (...) Dac─â micii vor fi interzi┼či, Rom├ónia va fi cuprins─â de proteste nemai├«nt├ólniteÔÇŁ, consider─â jurnali┼čtii de la index.

Presa din Austria tratează și ea subiectul pe larg, cotidianul vienez Der Standard explicând cum s-ar putea pierde gustul micilor fără bicarbonatul de sodiu.

ÔÇ×Pia┼úa micilor se ridic─â la aproape 50 de milioane de euro. Conform produc─âtorilor, re┼úeta original─â din 1902 prevedea c─â micii vor con┼úine trei grame de bicarbonat de sodiu la un kilogram de carne. Practic, f─âr─â bicarbonatul de sodiu, gustul micilor s-ar pierdeÔÇŁ, noteaz─â Agen┼úia Austriac─â de Pres─â (APA).

Citește și

loading...