În bătălia pentru putere, care se dă între Gavril Ardusătan şi Ovidiu Nemeş, a mai apărut, recent, o miză: postul de preşedinte al PNL Baia Mare. Graţian Taloş ar fi anunţat că renunţă la funcţie şi îşi deleagă unul dintre colegi să-i preia atribuţiile, pentru că el pleacă în străinătate la muncă, alegere făcută după ce a fost demis din funcţia de preşedinte al SGA.

"Graţian Taloş a fost doar o soluţie temporară şi de compromis pentru şefia PNL Baia Mare, soluţie care s-a dovedit a fi nefastă", au precizat surse din cadrul PNL.

Candidaţi surpriză pentru funcţia de preşedinte la PNL Baia Mare

Funcţia de preşedinte a Organizaţiei Municipale PNL Baia Mare reprezintă o miză mare, care ar putea balansa raportul de forţe din cadrul filialei, Ovidiu Nemeş având funcţia de preşedinte al Organizaţiei Municipale Sighetu Marmaţei. "S-ar echilibra forţele în partid sau altera definitiv, balanţa înclinându-se spre tabăra Nemeş-Anghel-Hellvig, dar asta depinde de cine va fi pus preşedinte.

Funcţia de preşedinte în Baia Mare rămâne taberei Ardusătan-Ştef- Stroe, la fel cum a fost şi până acum. Atunci se menţine un echilibru de forţe cel puţin aparent şi temporar. S-ar putea totuşi să apară un candidat surpriză, un al treilea, Mircea Dolha, care ar putea să strice tot", au adăugat sursele.

Liberalii maramureşeni trebuie să organizeze conferinţa judeţeană de alegeri până la finele lunii octombrie, în conformitate cu statutul PNL.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și