Marina Manea, inspector şcolar general adjunct al Inspectoratului Școlar București, a declarat la Digi24 că din punct de vedere al măsurilor de igienă sunt materiale sanitare necesare: "Nu se pune problema că acestea nu ar exista".

Despre cum vor sta elevii în clase, mai ales în condițiile în care în cele mai multe sunt peste 30 de elevi, iar regulile de distanțare socială trebuie respectate, Manea a explicat că repartizarea la clasă s-ar putea face gradual: „să vedem dacă vor veni la clasă întâi elevii din anii terminali și apoi ceilalți”.

Se pot găsi soluții să se realizeze distanțarea necesară și protecția elevilor, a spus Manea.

“Așteptăm să vedem cum se va realiza reintroducerea elevilor în spațiul școlar pentru a ne gândi ulterior la măsurile necesare de protecție”, a declarat Marina Manea.

La rândul lui, președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat la Digi24 că în școlile unde sunt peste 30 de copii trebuie găsită o soluție încât numărul copiilor să fie limitat.

"Cred că și în școli se poate utiliza toată ziua. Concomitent în școală să fie mai puțini elevi decât în mod normal. În școlile publice unde sunt peste 30 de copii trebuie găsită o soluție încât numărul copiilor să fie limitat. Și obligația cadrelor școlare va fi de promovare a măsurilor de igienă personală. Să fie apă și săpun.

Cred că trebuie început secvențial cu reîntoarcerea la școală. Și să începem încet, încet să aducem mai multe categorii în școală", a spus Alexandru Rafila.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet