Știri Sighet247.ro: Scrisoare deschisă adresată Biroului Politic Național al PNL

Am primit pe adresa redacției o scrisoare deschisă din partea Organizației locale PNL Sighet adresată Biroului Politic Național al PNL. Redăm mai jos conținutul integral al scrisorii:

• Scrisoare deschisă adresată Biroului Politic Național al PNL

Scrisoare deschisă adresată Biroului Politic Național al PNL Scrisoare deschisă adresată Biroului Politic Național al PNL,
În atenția președintelui PNL, doamna Raluca Turcan,

Stimata doamna presedinte,

Subsemnații :colonel in rezerva PODASCU MIHAIL, profesor BERCI IOAN, MIRCEA FLORIN expert in comunicare, inginer BOTA ADRIAN , reprezentanți ai Biroului Politic Local PNL Sighet, format din 59 de persoane, prin prezenta, solicităm public demisia Comisiei de Organizare a Alegerilor interne PNL Maramureș, formată din nouă membri și a președintelui interimar Călin Bota, anularea deciziei cu nr 3/28.03.2017 emisa de C.O.A Maramures, ca fiind nestatutara si imorala pentru următoarele motive:

Organizația PNL Maramureș, în acest moment este condusă de o Comisie de organizare a alegerilor formată din 9 membri, președintele acestei comisii și președinte PNL Maramureș, interimar, fiind domnul Călin Bota, comisie desemnata in urma demisiei presedintelui filialei PNL Maramures, dl. Mircea Dolha, in scopul strict al organizarii alegerilor interne . Precizăm că la nivelul filialei județene a PNL Maramures nu există Birou Județean de Conducere.

În data de 28.03.2017, Comisia de Organizare a Alegerilor emite decizia cu numărul 3/ 28.03.2007, prin care dizolvă Biroul Politic Local al PNL Sighetu Marmației, demite din funcția de președinte pe doamna Onița-Ivașcu Daniela, numește în funcția de președinte pe Mihali Anișoara Iulia și numește un Birou Politic Local format din 10 membri, încălcându-și grav atribuțiunile statutare, respectiv acelea de a organiza alegeri corecte, transparente, cu egalitate de șanse pentru toți candidații. Precizam faptul ca, membrii BPL Sighet au acordat in data de 25.01.2017 un vot de incredere pana la alegeri interne, doamnei presedinte PNL Sighet Onita-Ivascu Daniela si actualului birou , 42 de persoane votand si semnand in acest sens pentru stabilitatea filialei.

În data de 29.03.2017, membri BPL Sighet, alături de alți membri ai Organizației Locale PNL Sighet intruniti in sedinta saptamanala de partid , s-au trezit la sediu cu 5 membrii care au sustinut ca ei reprezinta noua conducere aPNL Sighet si doresc "sa isi ea partidul inapoi" . Precizăm faptul că, cei șase nu au activat în campania electorală de la parlamentarele din 2016, au boicotat în mod repetat toate acțiunile partidului, neavând nici cotizații achitate luni de-a rândul la partid. Deoarece nu s-a ajuns la un

consens în cadrul ședinței, toți membri vechiului Biroului Politic, alături de ceilalți membri prezenți la ședință ( aproximativ 50 persoane) am părăsit sediul PNL Sighet in semn de protest , în incintă rămânând doar cinci persoane.

Constatăm cu îngrijorare că se încearcă fraudarea alegerilor și încălcarea flagranta a Statutului PNL, demersul Comisiei de Organizare a Alegerilor venind în urma anunțului făcut de doamna președintă PNL Sighet, Onița-Ivașcu Daniela, de a candida la președinția PNL Maramureș, precum și faptul că aceasta a semnalat conducerii județene faptul că există nereguli financiare în, preluării mandatului de președinte de catre aceasta.

Precizam ca in acest moment singura organizatie locala din Maramures care a fost „dizolvata” este organizatia Sighet , cu toate ca a obtinut un procent de 22, 33% la Senat si 20% la Camera Deputatilor in alegerile din 11. 12.2016, in conditiile in care Primaria Sighet este condusa de primar PSD , fapt ce plaseaza organizatia Sighet peste media nationala si judeteana.

Solicitam conducerii centrale a PNL si forurilor statutare ale partidului, sa fie garantii respectarii statutului, si al organizarii unor alegeri transparente si corecte, si a NU favoriza interesele unui grup minoritar care incerca sa faca jocurile unor anumiti candidati.

Cu deosebita consideratie,
Colonel in rezerva Podascu Mihail
Profesor Berci Ioan
Expert in comunicare Mircea Florin
Inginer Bota Adrian .

Anexam – imagini din 29.03.2017 din sedinta BPL
- tabel semnaturi sustinere membrii BPL Sighet;
- decizia nr. 3/28.03.2017

Scrisoare deschisă adresată Biroului Politic Național al PNL

Ce părere ai? Lasă mai jos un comentariu:

Modulul de comentarii se află în mentenanță. Vă rugăm reveniți. Ne cerem scuze.

Dacă dorești, lasă un comentariu cu contul tău de Facebook

Ministrul Toader Tudorel și conduita-i de cățel...
O CARTE, DUMINICA: ʺSatul de tӑieturӑ va muriʺ de Vasile Muste
Un bărbat s-a sinucis, aruncându-se în gol de pe Spitalul Județean Baia Mare
FOTO: Vișeu de Sus, Valea Vișeului, Siret și Vicovu de Sus - 7.300 pachete de țigări de contrabandă, confiscate
O maşină a lovit o barieră de securitate la Casa Albă
Mesajul filosofului Mihai Şora, după anunțul lui Tudorel Toader
Dana Grecu, căsătorită Chera, este însărcinată
RABLA 2018 – Ministrul Mediului anunţă valoarea ecobonusului la „Rabla Plus”. Și programul „Casa Verde” continuă
24 FEBRUARIE, SĂRBĂTOAREA IUBIRII LA ROMÂNI – Ce semnifică sărutul în acestă zi, dar şi zăpada zânelor
Andreea Tonciu, ADEVĂRUL despre DIVORȚ
Sediul PSD Cluj, atacat cu un cocktail Molotov
DEZBATERE INFORMATIVĂ - „Borșa unită împotriva violenței!”
Numărul deceselor din cauza gripei a ajuns la 51
Klaus Iohannis arată că NU există motive temeinice pentru REVOCAREA lui KOVESI
RUSCOVA și TÂRGU LĂPUȘ - Tăierile ilegale de material lemnos în atenţia poliţiştilor
Atenţie la cerşetori! O femeie din Poienile de sub Munte a fost furată de cerșetori