SIGHETU MARMAȚIEI este în carantină zonală începând cu data de 14.10.2021, ora 12:00, pentru o perioadă de 14 zile


******************************************

Uite carantina, nu e carantina!

Deși ieri Instituția Prefectului județului Maramureș a anunțat că mun. Sighetu Marmației urma să intre din seara zilei de 13 octombrie a.c. în carantină pentru o perioadă de 14 zile, până la urmă acest lucru nu s-a întîmplat.

Totul din cauză că încă nu fost avizată decizia de către CNSU (Comitetul Național pentru Situații de Urgență) din București.

Contactat telefonic, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Maramureș, dl. Dan Bucă, a declarat pentru Sighet 247 că se așteaptă decizia de la București.

Cel mai probabil că măsura de carantină a municipiului anunțată ieri va intra de azi în vigoare.

******************************************

Luând în considerare situatia epidemiologică din municipiul Sighetu Marmației, generată de virusul SARS-CoV-2, având ca rezultat o incidență a cazurilor de îmbolnăvire de 6,25 cazuri la 1.000 de locuitori, riscul epidemiologic este de o gravitate maximă.

Astfel, începând cu ora 20:00 este strict interzisă intrarea și ieșirea din municipiul Sighetu Marmației, prin alte zone sau căi de acces decât cele deschise circulației publice de pe drumurile naționale, județene, comunale sau forestiere.

Circulația și stationarea în spatii publice a persoanelor sunt interzise, cu exceptia motivelor bine justificate, pe baza declara!iei pe propria räspundere, legitima!iei de serviciu sau a adeverin!ei eliberate de angajator.

Slujbele religioase se desfășoară cu participarea credincioșilor doar în exteriorul clădirilor, cu excepția celor la care participă doar personalul bisericesc. Pentru evenimentele organizate în exterior se vor respecta regulile de protecție sanitară, stabilite prin Ordinul comun al Ministrului sănătății și al Ministrului afacerilor interne, emis în temeiul art. 45 și al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare;

Se oficiază evenimentele de stare civilă cu prezența a maxim 8 persoane în interiorul clădirii, iar în exterior cu participarea a maxim 20 persoane, cu respectarea regulilor de protecție sanitară, stabilite prin Ordinul comun al Ministrului sănătății și al Ministrului afacerilor interne, emis în temeiul art. 45 și al art. 71 alin. (2) din Legea nr. 55/2020, cu modificările și completările ulterioare.

Activitățile de pregătire fizică a sportivilor profesioniști legitimați și/sau de performanță în spații deschise și/sau închise se realizează cu respectarea regulilor de protecție sanitară și distanțare între participanți.

Se interzice circulația persoanelor în grupuri mai mari de 6 persoane care nu aparțin aceleiași familii și formarea unor asemenea grupuri.

Se suspendă activitatea operatorilor economici desfășurată în spații închise în domeniul sălilor de sport și/sau fitness.

Se interzic următoarele activități:

-organizarea de evenimente private (nunți, botezuri, mese festive etc.) în spații închise și deschise;
-organizarea de evenimente și/sau activități private pentru copii în spații închise, cum ar fi locuri de joacă, spații de tip after-school etc.;
-activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de preparare, comercializare și consum al produselor alimentare și/sau băuturilor alcoolice și nealcoolice, de tipul restaurantelor și cafenelelor, inclusiv al teraselor, în interiorul și exteriorul clădirilor (se pot comercializa produse alimentare în regim take away – ridicare pachet și/sau catering - livrare la domiciliu);
-activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, indiferent de locațiile amplasate - cu excepția celor care comercializează bilete de tip LOTO, pariuri și lozuri, conform adresei INSP nr. 19941/2020 și a Hotărârii CNSU nr. 60/2020;
-activitatea cu publicul a structurilor de primire turistice, cu excepția cazării persoanelor care efectuează deplasări în interes profesional;
-organizarea și desfășurarea activităților de tipul spectacolelor și/sau concertelor;
-organizarea și desfășurarea activităților culturale, științifice, artistice sau de divertisment în spații închise sau deschise;
-toate activitățile și competițiile sportive, individuale sau colective, care se desfășoară în spații închise sau deschise, cu excepția celor organizate sub egida federațiilor de specialitate;
-activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfășoară activități de administrare a piscinelor interioare.

Se limitează programul de lucru cu publicul al operatorilor economici din domeniul comercializării de bunuri alimentare și nealimentare până la ora 18,00, cu excepția farmaciilor și a stațiilor de distribuție carburant care vor avea program nonstop.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și