Prima piesă care a văzut luminile rampei este „Un musafir neașteptat”, de Ludovic Bruckstein, a cărei premieră a avut loc în sala de spectacole a Centrului Cultural de pe str. Iuliu Maniu nr. 31. Piesa este interpretată de Ileana Victoria Dunca, Andrei Hotico şi Ioan Dorel Todea care asigură şi regia spectacolului.

“Cu aplauze la aproape fiecare replică au fost răsplătiţi interpreţii piesei într-un act „Un musafir neaşteptat” de Ludovic Bruckstein oferind un debut reuşit reluării activităţii secţiei de teatru de amatori din Sighetu-Marmaţiei”, remarca un jurnalist sighetean.

Interpreta rolului Silvia (studenta Ileana Victoria Dunca), a dovedit, pe lângă calități de actriță, multă sensibilitate, trăind drama pe care o suferă personajul. Andrei Hotico(și el student la UBB extensia Sighet) a jucat cu naturalețe, a nuanțat, s-a mișcat dezinvolt, realizînd un personaj credibil. Spectacolul dovedește că în oraș sunt actori-amatori cu un pontețial mare, care așteaptă să fie valorificați.

Să remarcăm contribuția la reușita spectacolului a celor doi asistenți de regie Mirela Simion și Florin Szabo. Decorurile au fost realizate cu largul sprijin a S.C. ARCER SRL, Sighetu Marmației, a bunăvoinței domnului George Ofrim. Trebuie subliantă atitudinea publicului sighetean, care atât la matinal cât și la premieră, a reacționat excepțional, răsplătind cu aplauze interpreții, aducând și un omagiu celui mai prolific scriitor sighetean, Ludovic Bruckstein, de la nașterea căruia se împlinesc anul acesta 95 de ani (a fost profesor la Colegiul Național Dragoș Vodă și director al Școlii de artă Gheorghe Chivu). Despre dramaturg și secția de teatru au vorbit Spiridon Pralea, managerul Centrului Cultural și reprezentantul Primăriei d-na Alina Marincean. Spectacolul va fi prezentat pentru marele public în perioada de după sărbători.

În regia lui Dorel Todea se află în lucru „O noapte furtunoasă” de I.L. Caragiale şi „Janka” de Oscar Speace, premiera acestora fiind preconizata la începutul lunii mai.

Citește și

Comentarii