Printre hotărârile de CL adoptate astăzi amintim regulamentul de funcționare a Centrului Cultural și finanțarea echipei de fotbal CSM Sighet. Hotărârea de CL privind finanțarea fotbalului sighetean a trecut cu 11 voturi pentru și trei abțineri (Gavrilă Mihali, Ildiko Beres și Csaba Tobias).

Secretarul municipiului, Sorin Rednic, a atras atenția Consiliului local că hotărârea de CL privind finanțarea echipei de fotbal este ilegală, dânsul menținându-și avizul de nelegalitate asupra proiectului de hotărâre. Totodată, acesta a arătat că dânsul este obligat să respecte legea și că cel mai probabil va ataca respectiva hotărâre de CL la Prefectul județului.

Totodată în ședința de CL a fost ales noul membru în Comisia juridică a Consiliului, în persoana d-nei avocat Anișoara Mihali. Locul a rămas vacant ca urmare a demisiei d-nei Onița Ivașcu Daniela în urmă cu două luni.

Ședința de CL nu a fost una liniștită, la capitolul diverse consilierul local PSD Dunca Daniel solicitând secretarului municipiului să pună la dispoziția Consiliului Raportul Curții de conturi a României, raport întocmit în urma controlului efectuat la Primăria Sighet în luna aprilie a.c. În acest raport s-au identificat mai multe ilegalități comise în aparatul administrativ al municipiului, în sume de câteva sute de mii de lei.

Secretarul municipiului Sorin Rednic a arătat că, potrivit legii, obligația aceasta i-ar reveni directorului economic, Ioan Bărbuș. Acesta din urmă a negat că ar avea această obligație, aruncând pisica înspre secretar.

Surse din interiorul CL Sighet au declarat pentru Sighet 247 că DNA a început urmărirea penală în acest sens, analizând ilegalitățile din Primărie descoperite de Curtea de Conturi.

La finalul ședinței a luat cuvântul un cetățean al municipiului care și-a exprimat nemulțumirea cu privire la activitatea societății Urbana. Consilierul local Petru Tomșa i-a promis acestuia că va formula un răspuns în termen de maxim 10 zile cu privire la aspectele semnalate.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

Instructor auto-moto Sighet