Pe modelul rotativei premierilor, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă vor să conducă țară în următorii 10 ani. În spatele ușilor închise, liderii negociază un pact politic prin care PNL să îl susțină pe Marcel Ciolacu sau pe candidatul PSD la alegerile prezidențiale din acest an.

La schimb, liberalii vor primi funcția de premier, dar și suținerea PSD pentru candidatul liberal la Primăria Capitalei, și știm foarte clar că actualul ministru al Energiei, Sebastian Burduja deja și-a anunțat candidatura. Se discutĂ și despre candidați comuni la principalele primării din țară însă, potrivit unor surse politice, liderii încă nu s-au înțeles în ceea ce privește Brașovul, Bacăul, dar și Timișoara.

Liderii negociază și împărțirea funcțiilor importante în statul român și vorbim aici despre șefia celor două camere ale Parlamentului, dar și a serviciilor secrete. Comasarea alegerilor europarlamentare cu cele locale pe 9 iunie pare deja bătută în cuie, însă, rămâne de văzut dacă PNL și PSD se vor înțelege și în ceea ce privește, iată comasarea alegerilor parlamentare cu cele prezidențiale.


Preluare: Observatornews.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și