Cutremurul de sâmbătă s-a produs la 14 km adâncime, în nordul districtului Awaran, cel mai afectat de seismul de magnitudine 7,7, potrivit Institutului american de geofizică.

"Nu a fost o replică, ci un nou seism", a declarat la postul privat GEO Zahid Rafi, director al Centrului național de supraveghere seismică din Pakistan, precizând că centrul a măsurat magnitudinea noului cutremur ca fiind 7,2.
"Deocamdată nu avem nicio informație despre alte decese", a declarat, pentru AFP, Jan Mohammad Buledi, purtător de cuvânt al guvernului din Balucistan, cea mai săracă provincie din Pakistan, în pofida marilor zăcăminte de aur, zinc și cupru și a rezervelor de gaze naturale.

Cutremurul a fost simțit la Karachi, metropolă din sudul Pakistanului, și la Quetta, capitala provinciei Balucistan, cele două orașe aflându-se la sute de kilometri distanță de epicentru.

La patru zile după primul seism, de 7,7, mulți supraviețuitori se plâng că nu au primit niciun ajutor de la autoritățile pakistaneze, cărora le este greu să ajungă în sate izolate din provincia de 9 milioane de locuitori, cu o suprafață comparabilă cu cea a Italiei. Autoritățile i-au acuzat pe rebelii baluci, care luptă pentru independența provinciei, că îngreunează transportul ajutoarelor.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și