Un echipaj aeromedical SMURD Iaşi a preluat fata din Roman şi a ajuns la Iaşi, unde a fost transferată la Spitalul de Pediatrie Sf. Maria. Aici este singura clinică de arşi pentru copii din provincie care poate trata arsuri pe suprafaţă mare, după cea din Bucureşti.

După ce în primă fază s-a constatat că adolescenta în vârstă de 15 ani a suferit arsuri pe 20% din suprafaţa corporală, medicii de la Spitalul de Pediatrie Sf. Maria din Iaşi sunt rezervaţi în ceea ce priveşte prognosticul ei. Ei spun că are o arsură pe 43% din suprafaţa corpului.

Managerul Spitalului de Pediatrie, Alina Belu, a declarat că fata a fost adusă la UPU şi ulterior internată la secţia de Arşi.

"A avut parte de o primă evaluare din partea şefului de secţie, dr. Sidonia Susanu, care a constatat o arsură de 43% din suprafaţa corpului. Este o arsură gravă, de gradul III-IV. Pacienta este instabilă hemodinamic, nu este ventilată mecanic, va beneficia de tratament în sala de operaţii pentru excizia escarelor apărute în urma arsurii şi de aplicare a terapiei cu presiune negativă. Copilul rămâne cu prognostic rezervat", a explicat Alina Belu, managerul Spitalului de Pediatrie Sf Maria din Iaşi.

Aceasta a explicat că o fată în vârstă de 14 ani a fost adusă tot de la Roman după ce a suferit o arsură de 2% pe corp. Fata va beneficia şi ea de terapia instituită în cazul arsurilor. În cazul ei, prognosticul este unul favorabil, conform Agerpres.

Anterior, coordonatorul SMURD Iași afirma că fata de 15 ani are arsuri pe aproape 21% din suprafața corpului.

"Am intervenit cu echipajul de pe elicopterul SMURD Iaşi la preluarea unei adolescente în vârstă de 15 ani de la Spitalul Roman. Aceasta s-a urcat pe un vagon de cale ferată din dorinţa de a face poze. A suferit o electrocuţie prin arc electric, arsură pe aproximativ 21% din suprafaţa corporală, afectând zone parcelate din torace, membrele inferioare şi superioare, chiar şi la nivelul feţei. A fost transferată pentru spitalul Sf. Maria, la Terapie Intensivă, Chirurgie Plastică pentru tratamentul arsurilor. Este stabilă hemodinamic.

Am făcut reechilibrare hidroelectrolitică şi tratament al durerii în timpul transferului aerian, împreună cu izolarea şi tratarea suprafeţei arse. Pentru aceste cazuri care se întâmplă cu o frecvenţă nedorită în rândul adolescenţilor şi tinerilor, singura soluţie este prevenţia.

Nu este bine să te urci pe un vagon de cale ferată, nu e bine să te expui la riscuri de electrocuţie care poate genera tulburări de ritm cu stop cardio respirator şi deces, arsuri şi traumatisme prin cădere. Pentru toţi rugămintea şi sfatul nostru este să renunţe la astfel de experienţe, fotografiatul pe vagoanele de tren", a declarat prof. univ. dr. Diana Cimpoeşu, coordonator SMURD Iaşi.

Medicii Spitalului Municipal de Urgenţă Roman au solicitat elicopterul SMURD pentru adolescenta în vârstă de 15 ani care a suferit arsuri, după ce duminică s-a urcat pe un tren marfar garat în staţia CFR Roman.

În urma incidentului de duminică, încă o adolescentă, în vârstă de 14 ani, a suferit arsuri. O a treia adolescentă, care s-a urcat şi ea pe tren, a scăpat nevătămată. Poliţiştii de la Biroul de Transporturi Feroviare au deschis un dosar penal şi efectuează cercetări.


Preluare: Digi24.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și