Mai mult, parlamentarul va solicita si corpului de control al ministrului Educatiei sa verifice cele intamplate. Liviu Pop a spus ca derapaje de acest gen nu au ce cauta in scoala romaneasca.

“Ma voi implica in acest caz, pentru ca derapaje de genul acesta nu au ce sa caute in scoala romaneasca si va spun de ce. Aveti reprezentant al primarului in consiliul de administratie al fiecarei scoli din Baia Mare. Reprezentantul dumneavoastra trebuia sa va spuna ce probleme sunt in scoli.

In calitatea mea de senator, voi face o interpelare luni, in Parlament, si ma voi adresa ministrului Educatiei pentru a rezolva problema de la Colegiul Gheorghe Sincai si chiar o sa cer coprului de control al ministrului sa vina sa verifice acest derapaj, iar cine e vinovat sa plateaca. Consider ca prin gestul dumneavoastra ati adus un afront scolii maramuresene”, a declarat senatorul social-democrat.

Senatorul a mai precizat ca interventia primarului baimarean aduce o pata neagra asupra liceului, cat si scolii romanesti.

“Este nepermis ca un primar sa se implice in actul de educatie. Nici presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, atunci cand a fost primarul Sibiului nu si-a permis sa puna fata in fata elevii si cadrele didactice pe masuri locale. Nici un primar din Maramures nu a facut lucrul acesta, cu exceptia dumneavoastra.

E ca si cum un manager de spital, in timpul unei operatii, ar chema pacientul si doctorul sa le explice cum trebuie sa fie imbracati sau ce ecuson sa aiba. Nu se face lucrul acesta. Prin implicarea dumneavoastra, ati adus o pata neagra Colegiului, cat si asupra scolii romanesti.”, a adaugat Liviu Marian Pop.

Citește și

loading...