Alimentația, vremea și corpul – iată o relație trilaterală care ne poate aduce starea de bine, însă are potențialul să ne dezechilibreze, dacă nu suntem atenți la ce facem, mâncăm și simțim.

Printre cele mai întâlnite carențe în timpul primăverii se regăsesc: deficitul de vitamine C, B1, B2 (riboflavină), B6 (piridoxină), B3 (niacină), A și D.

Lipsa unei alimentații corespunzătoare poate duce la deficiențe de vitamine și de minerale în organism, ceea ce afectează stilul de viață al unui om: de la oboseală crescută și irascibilitate, la fluctuații de energie și ale echilibrului emoțional pe durata zilei.

Este important să creștem aportul de fructe și legume proaspete și să mâncăm ușor și diversificat, pentru a reechilibra sănătatea microbiomului intestinal.

Așa cum fiecare are activități diferite, stări emoționale și mentale diverse, la fel și reacția la această perioadă de acomodare a organismului de la frig la cald diferă la fiecare individ în parte.

Având în vedere că în cazul acestor adaptări la mediu, corpul este cel mai important actor, e necesar să fie investite suplimentar resurse de grijă pe alimentație, activitate fizică responsabilă, somn, hidratare și activități care să permită corpului să se bucure de soare. Astfel, favorizăm adaptarea organismului în ritmul său și îi oferim ce are nevoie.


Preluare: tvrinfo.ro

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și