După deciziile mai multor județe din țară de a-și închide școlile și grădinițele în 9 și 10 ianuarie, respectiv luni și marți, și elevii maramureșeni ar putea avea parte de o vacanță prelungită.


În urma condițiilor meteo nefavorabile și a temperaturilor mult prea scăzute survenite în ultimele zile în mai multe județe din România, au fost închise zeci de școli, spre bucuria elevilor care se pot bucura de o vacanță prelungită.

Unitățile de învățământ ar putea rămâne închise și în județul Maramureș. Consiliul Județean Maramureș împreună cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență, Prefectura și Inspectoratul Școlar Județean Maramureș vor lua azi o decizie în acest sens, după ce au fost identificate mai multe solicitări de suspendare a cursurilor.

Decizia va fi luată astăzi, 8 ianuarie, la Prefectura Județului Maramureș, la ora 12:30.

„Începând de vineri, 6 Ianuarie 2017, Inspectoratul Școlar Județean Maramureș monitorizează situația unităților de învățământ din județ, în condițiile de vreme geroasă. Directorii unităților de învățământ, În colaborare cu autoritățile locale identifica cele mai bune soluții privind reluarea cursurilor și le propun Inspectoratului Școlar. Aceste propuneri vor fi discutate cu Prefectura, Consiliul Județean, ISU. Azi au fost identificate solicitări de suspendare a cursurilor în zilele de 9 și 10 Ianuarie, în unele localități: Cavnic, Mireșu Mare, Câmpulung la Tisa și Ferneziu- Baia Mare. Duminica, 8.01.2017, dimineața, la ora 8.00 este un comandament de urgentă la Inspectoratul Școlar Județean Maramureș și se reia monitorizarea tuturor unităților de învățământ din județ. Propunerile centralizate vor fi prezentate la CJ SU la Prefectura, la ora 12.30, când se vor lua deciziile ce se impun”, a scris ieri șefa Inspectoratului Școlar Maramureș, Ana Moldovan, pe o rețea de socializare.

În urma ședinței Comandamentului pentru Situaţii de Urgenţă Cavnic, ce s-a desfăşurat azi, la sediul primăriei, s-a decis ca luni şi marţi, unităţile de învăţământ din oraş vor fi închise, din cauza gerului.

„Am luat decizia, prin consultare cu comandamentul pentru Situații de Urgență ca grădinițele, școlile și liceul din oraş sa fie închise luni și marți din cauza temperaturilor foarte scăzute pe care le anunță meteorologii (în jur de – 22 grade Celsius dimineața)”, a anunţat, în urmă cu puţin timp, primarul oraşului Cavnic, Vladimir Petruţ, conform Maramedia.ro.

Elevii din România au întocmit chiar o petiție în care cer prelungirea vacanței de iarnă cu încă o săptămână, între 9 și 16 ianuarie, pe motiv că temperaturile de la nivel național și condițiile meteo sunt mult prea aprige pentru ca aceștia să poată să meargă la școală.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și

CJ Maramure?

Instructor auto-moto Sighet

Asociatia MUZICANDO - Sus?ine?i educa?ia prin joc!