Într-o zi eram la un vecin care are o firmă de vulcanizare, ca să-mi fac o programare pentru un schimb de cauciucuri. Acesta fiind foarte ocupat, a zis să iau mașina lui și să dau o fugă până la școală după cele două fetițe pe care le are. I-am spus că merg, dar trebuie să-mi iau actele, respectiv, buletin, permis..., acestea fiind în mașina mea care era acasă. A venit și soția lui cu mine. Cum mai erau vreo cinci minute până trebuia să ajung la școală, acesta mi-a zis să merg, că doar n-o să mă oprească, chiar acuma poliția. Fiind în criză de timp, m-am conformat, dar în drum spre școală tocmai m-a oprit un echipaj de poliție. Am tras pe dreapta în fața mașinii de poliție, mai mult, am uitat și să semnalizez schimbarea direcției de mers deoarece chiar îi ziceam soției vecinului meu... uite, ce vorbeam, că nu am actele la mine...și tocmai m-au înhățat. Am coborât din mașină instinctual, ba, m-a apucat și râsul de cele întâmplate, deși conform legii trebuia să aștept la volan.

Polițistul, foarte elegant m-a întrebat...de ce ați coborât din mașină, nu trebuia să așteptați la volan, iar eu i-am zis...așa...din respect pentru dumneavoastră...asta mi-a venit atunci pe limbă. M-a întrebat de ce râd, la care i-am răspuns... că nu am actele la mine și că tocmai am plecat fără ele fiind în criză de timp, la care dânsul îmi zice...după ce că nu ați semnalizat, nu aveți nici actele la dumneavoastră...la care i-am răspuns...da așa este...tocmai asta vream să vă spun. I-am explicat care a fost situația și am scăpat cu un avertisment verbal, după care, foarte elegant, mi-a urat drum bun, cu mențiunea ca altădată să fiu mai atent.

Iată că și polițiștii sunt înțelegători, evident, dacă și noi cetățenii, atunci când interacționăm cu domniile lor, ne comportăm civilizat și le acordăm respectul care se cuvine și trebuie să-l acordăm autorităților statului.

Chiar și Biblia ne îndeamnă în Romani cap. 13 vers. 3...citez...Dregătorii nu sunt de temut pentru o faptă bună, ci pentru una rea. Vrei să nu-ți fie frică de stăpânire ? Fă binele și vei avea laudă de la ea.... Ca atare, vă recomand tuturor celor care citiți acest material, ca atunci când interacționați cu oamenii legii, indiferent din ce structură a statului fac parte aceștia, să vă comportați civilizat, astfel șansele ca aceștia să fie mai înțelegători cu dumneavoastră, vor crește exponențial.


Petre GIURGI

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și