Oltchim Râmnicu Vâlcea este o echipă de handbal din România, o echipă care a ținut steagul sus la nivel de echipe de club în ultimul deceniu, pentru România.Vara trecută, oficialii vâlceni au făcut cele mai bune transferuri din istoria clubului, pentru a câștiga Vâlcea Liga Campionilor, handbaliste cu un C.V. impresionant precum: Katarina Bulatovic (medaliată cu aur la Campionatul European din Serbia-2012), considerată cel mai bun inter dreapta din lume la ora actuală, Alexandrina Barbosa, Silvia Navarro, Allison Pineau, Amandine Leynaud, dar și antrenorii danezi, Jakob Vestergaard și Mette Klit, doi antrenori care au mai câștigat Liga Campionilor de două ori la rând, în 2009 și 2010. Chiar dacă Oltchim era a doua favorită la casele de pariuri la câștigarea Ligii Campionilor, după unguroaicele de la Gyor, socoteala de acasă nu s-a potrivit cu cea din târg, vâlcencele oprindu-se doar în semifinalele Champions League, unde au fost învinse de către contracandidata la titlu, Gyori Audi ETO.

După ratarea calificării în finala Ligii Campionilor au apărut zvonuri cum că handbalistele de la Vâlcea nu mai vor să continue cu campioana României, zvonuri care din păcate s-au confirmat.Handbalistele care au decis să nu mai continue cu Oltchim sunt: Katarina Bulatovic, Marija Jovanovic, Ramona Farcău, Allison Pineau, Amandine Leynaud, Ionela Stanca,Oana Manea dar și antrenorii Jakob Vestergaard și Mette Klit. De menționat este că Oltchim Râmnicu Vâlcea a ratat acum 1 săptămână calificarea în semifinalele Cupei României la handbal feminin, unde a fost învinsă de Corona Brașov, după loviturile de la 7m, Katarina Bulatovic find singura handbalistă care a ratat aruncarea de la 7m.

Astfel, jucătoarele care au mai dorit să continue cu Oltchim: Paula Ungureanu, Iulia Curea, Cristina Neagu, Yuliia Managarova, Alexandrina Barbosa, Ada Nechita și Aurelia Brădeanu vor trebuii să-și găsească noi echipe la care să evolueze din viitorul sezon competițional.
Au apărut și zvonuri cum că Oltchim nu se va înscrie în viitoarea ediție a Ligii Campionilor, astfel, HCM Baia Mare va fi singura echipă care va reprezenta România în Liga Campionilor.

Palmares Club Sportiv Oltchim Râmnicu Vâlcea:
Câștigătoare a Cupei Cupelor: 2007
Finalistă a Ligii Campionilor: 2010
Finalistă a Cupei Cupelor: 2002
Câștigoare a Trofeului Campioanelor: 2007
Câștigătoarea a IHF Cup: 1984, 1989
Semifinalistă în Liga Campionilor: 2009, 2012,2013.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și