Vasile Pop, director adjunct al DSVSA Maramureş, ţine să arate că în judeţ cai bolnavi mai avem în Săpânţa (doi), Remeţi (doi), Ruscova (doi), Poienile de sub Munte (unul), Săliştea de Sus (doi), Strâmtura (unul), Slătioara (unul), Bârsana (patru) şi Sighetu Marmaţiei (doi).

„Am reuşit să vorbim cu primarii din aceste localităţi şi i-am adunat pe oameni şi le-am explicat situaţia. Oamenilor li s-a spus că deţin animale transmiţătoare de boli şi au obligaţia de a preda aceste animale autorităţilor. Dacă nu colaborează, atunci suntem nevoiţi să intervenim cu jandarmeria şi să ridicăm animalele. Şi astfel nu vor primi nicio despăgubire. Ba se vor alege şi cu o amendă. Oamenii au înţeles şi, la final de săptămână, îi vom încărca şi îi vom duce la sacrificare”, a explicat reprezentantul DSVSA Maramureş.

„Noi avem un total de 9.800 de cai. Cazurile acestea noi le vom scoate în maximum 30 de zile, pentru că oamenii colaborează cu noi, au înţeles că sunt bani pentru despăgubiri şi nu au de ce să nu predea caii”, a concluzionat Vasile Pop.

Citește și