Astfel, in jurul orei 21.00, lucratorii nostri au depistat in trafic, pe D.N. 18, pe raza localitatii Tisa, un autoturism marca Renault Espace, cu numere de inmatriculare specifice Belgiei, despre care aveau date ca ar transporta tigari de contrabanda.

S-a luat masura conducerii masinii impreuna cu soferul, la sediul politiei de frontiera, in vederea efectuarii unui control amanuntit asupra autoturismului.

Astfel, au fost descoperite 24 de baxuri, iar in urma inventarierii acestora a rezultat o cantitate de 11.938 pachete de tigari, de diferite marci, de provenienta ucraineana, in valoare de 100.000 de lei.

Totodata, in urma unor verificari specifice, politistii de frontiera au constatat ca autoturismul folosit in activitatea infractionala este radiat din anul 2010.

Drept urmare, conducatorul auto, O. Mihai de 25 de ani, domiciliat pe raza jud. Maramures, este cercetat pentru savarsirea infractiunilor de colectare, detinere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere si vanzare de bunuri sau de marfuri care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia, precum si pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale carei placute cu numarul de inmatriculare sau de inregistrare au fost retrase sau a unui vehicul inmatriculat in alt stat care nu are drept de circulatie in Romania.

De asemenea, intreaga cantitate de tigari, precum si autoturismul au fost ridicate in vederea confiscarii pana la finalizarea cercetarilor.


*Si politistii de frontiera din cadrul S.P.F. Valea Viseului au depistat, ieri, 26 decembrie a.c., in trafic, pe raza localitatii Crasna Viseului, un autoturism marca Mercedes, despre care existau date ca transporta tigari fara documente de provenienta.

La observarea patrulei politiei de frontiera, soferul a intors autoturismul si a virat pe o strada laturalnica, unde a fost oprit de catre un alt echipaj al lucratorilor nostri.
Autoturismul impreuna cu soferul a fost condus la sediul sectorului, unde in urma unui control efectuat asupra masinii, in portbagaj, intr-o geanta, a fost descoperita cantitatea de 848 pachete tigari, de provenienta ucraineana, marca Jin Ling, in valoare de 7.500 lei.

Astfel, soferul, I. Ioan de 28 de ani, domiciliat pe raza jud. Maramures este cercetat pentru savarsirea infractiunii de colectare, detinere, producere, transport, preluare, depozitare, predare, desfacere si vanzare de bunuri sau de marfuri care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscand ca acestea provin din contrabanda sau sunt destinate savarsirii acesteia, iar intreaga cantitate de tigari a fost ridicata in vederea confiscarii.

De asemenea, autoturismul marca Mercedes, in valoare de 10.000 de lei a fost indisponibilizat la sediul politiei de frontiera, in continuare fiind desfasurate cercetari pentru documentarea intregii activitati infractionale.

Lucratori din cadrul aceluiasi sector au mai oprit in trafic un autoturism marca Fiat, cu numere de inmatriculare specifice Italiei.
Imediat, soferul a abandonat autoturismul plin cu tigari si a fugit. In interiorul autoturismului, politistii de frontiera au descoperit 11 colete si doua plase cu tigari de provenienta ucraineana, In urma inventarierii bagajelor, s-a constatat ca acestea contin 5.860 pachete tigari, de provenienta ucraineana.

In continuare se fac cercetari in vederea retinerii persoanei care a abandonat autoturismul si documentarii intregii activitati infractionale, la final urmand a fi luate masurile legale ce se impun.
Totodata, tigarile in valoare de peste 52.000 de lei, precum si autoturismul au fost ridicate in vederea confiscarii.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și