Spectatorii, invitaţii, specialiştii şi organizatorii au apreciat nivelul artistic al tinerilor folkişti înscrişi în competiţie, repertoriul, ţinuta, interpretarea artiştilor, dar şi organizarea manifestării.

Marele Premiul a fost câștigat de Radu Comănescu, un tânăr de 20 de ani din Moinești, județul Bacău, care cântă muzică folk de aproape 10 ani, la Sighet fiind anul acesta pentru prima dată.

Printre concurenți s-a aflat și sigheteanca Ilinca Pleș, o tânără foarte talentată și apreciată de publicul sighetean, care a obținut premiul III. Pe lângă apreciere, diplomă și premiu, atât marelui câștigător, cât și fiecărui premiant i-a fost înmânată o floare de colț, simbol al acestui festival, sculptată în lemn de meșterul popular Gheorghe Popovici din comuna Vadu Izei.

Cu valiza oferită ca premiu de popularitate de Asociaţia interculturală Ducu Bertzi a plecat spre casă Andrei Fabian din Craiova.

Premiul I a fost obținut de Claudiu Gogoşanu din Craiova , premiul II şi premiul pentru virtuozitate i-a fost acordat tânărului Cosmin Mariciuc din Săveni - Botoșani, în vreme ce premiul pentru cea mai bună creație a fost înmânat tinerei folkiste Maria Matean din Bistrița.

Primarul municipiului Sighetu Marmației, Vasile Moldovan, invitat pe scenă să acorde premiul I, a felicitat concurenții pentru prestația excepţională, artiștii consacrați care au evoluat în fața publicului atât de numeros și a mulțumit celui care dedică timp și suflet pentru reușita acestui eveniment, cetățean de onoare al Sighetului Ducu Bertzi, actorului Adrian Păduraru un bun şi vechi prieten al oraşului nostru, dar și publicului prezent venit din toate colțurile țării, adevăraţi iubitori ai muzicii de calitate.

Seara de gală a festivalului „Floare de colț” s-a încheiat în aplauzele entuziaste ale publicului, fredonând șlagărele invitaților de renume: Vali Șerban, Claudia Serdan și Eugen Mihăescu (Kripton), Marius Matache, Andrei Păunescu și trupa Totuși, Teo Boar, Vladi Cnejevici și Mircea Baniciu.

Succesul din acest an este o garanţie că acest festival va dăinui peste timp, ţinând seama că de aici, din Maramureşul Istoric, au pornit doi dintre cei mai apreciaţi cantautori din România: Ştefan Hruşcă şi Ducu Bertzi.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și