Ambele autoturisme implicate în accident se deplasau în aceeași direcție de mers, pe strada Bogdan Vodă, dinspre zona „BIG” în direcția DN 18 înspre Baia Mare.

În sensul giratoriu din fața supermarketului Kaufland, un șofer teribilist s-a gândit că autoturismul marca Ford Focus se deplasa prea încet în fața lui și a încercat să îl depășească în giratoriu pe contrasens. Calculele sale au fost greșite în sensul că autoturismul Ford încerca să întoarcă în giratoriu pentru a se deplasa înapoi înspre centrul municipiului, moment în care autoturismul condus de către șoferul vinovat l-a izbit în plin în partea din spate a acestuia, proiectându-l în afara părții carosabile.

După ce a provocat accidentul, șoferul vinovat s-a făcut nevăzut continuându-și drumul cu autoturismul avariat, lăsând în urmă autoturismul marca Ford proiectat în gard, iar pe șoferul acestuia rănit.

La fața locului s-au deplasat de urgență o ambulanță ce a transportat șoferul rănit la spital, mai multe echipaje ale poliției și un echipaj criminalistic. Circulația în sensul giratoriu a fost restricționată doar pe o parte a acestuia în vederea efectuării cercetărilor derulate de către polițiști.

Martorii aflați la fața locului au declarat pentru Sighet 247 că autoturismul condus de către șoferul vinovat de producerea accidentului s-a deplasat cu viteză foarte mare, fiind în raliu cu un alt treilea autoturism, care nu a fost implicat în accident. Și acest al treilea autoturism și-a continuat drumul, fără să oprească, potrivit declarațiilor martorilor. Din păcate, la nivel de municipiu asistăm la o reluare a raliurilor pe timp de noapte, practică mai rar întâlnită în ultimii 3-4 ani.

Șoferul vinovat, după ce va fi identificat, se va alege cu două dosare penale: unul pentru vătămare corporală din culpă și unul pentru părăsirea locului accidentului cu victimă fără acordul poliției.

Citește și