Ieri, 31 ianuarie, ofiţerii de investigare a criminalităţii economice din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Maramureş au continuat activităţile pentru prevenirea şi combaterea contrabandei cu tutun şi a comerţului ilicit pe raza municipiului Sighetu Marmaţiei.

În cadrul acţiunii desfăşurate au fost verificate mai multe societăţi comerciale şi persoane fizice. Pentru neregulile constatate au fost întocmite şapte dosare penale pentru contrabandă conform Legii nr. 86/2006 privind Codul Vamal al României. De asemenea, au fost confiscate aproape 100 pachete cu ţigări ce urmau a fi plasate în circuitul comercial ilicit. În continuare se desfăşoară cercetări pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a persoanelor implicate.

Şi poliţiştii Biroului Transporturi Feroviare Sighetu Marmaţiei au întocmit un dosar penal pentru comiterea infracţiunii de contrabandă după ce, în urma unei acţiuni organizate în trenul de călători care circulă pe relaţia Vişeu de Jos – Sighetu Marmaţiei au identificat o femeie de 54 de ani din Valea Vişeului, care deţinea 70 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană. Şi în acest caz ţigările au fost confiscate iar poliţiştii continuă cercetările pentru documentarea întregii activităţi infracţionale.

Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Sighet247 și pe Google News

Citește și